reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Ryzen 7 3700X a 5 3600X potvrzeny jihokorejskou společností

8.12.2018, Jan Vítek, aktualita
Ryzen 7 3700X a 5 3600X potvrzeny jihokorejskou společností
Jihokorejská společnost spolupracující se společností AMD spustila soutěž, v jejímž rámci mohou lidé hádat, jaký výkon budou mít nové procesory Ryzen. Mohou tak některý z nich vyhrát. Především se ale potvrdila jedna věc.
Jednak je tu označení nových procesorů AMD Ryzen 7 3700X a Ryzen 5 3600X, i když to se samozřejmě dalo očekávat vzhledem k logické návaznosti. Ryzen 7 2800X přece jen dosud nedorazil a s největší pravděpodobností už ani nedorazí, přičemž je otázka, zda jej AMD vůbec mělo v záloze. Především jde ale o to, že nám tím korejský partner firmy AMD potvrzuje, že procesory Ryzen 3000 budou představeny brzy. 
 
 
Tuto soutěž nevypsalo přímo AMD nebo jeho PR agentura, ale najatá společnost v Jižní Koreji. Ta vyzývá účastníky k tomu, aby si tipli, jaký výkon v Cinebench budou mít právě procesory Ryzen 7 3700X a Ryzen 5 3600X. Soutěž končí už 14. prosince a vítězové získají právě zmíněné procesory. 
 
Procesory Ryzen 3000 samozřejmě přijdou později než 14. prosince, ale dá se očekávat, že to bude opravdu brzy a že budou skutečně představeny na začátku příštího roku, kdy se odehraje jako každý rok veletrh CES. 
 
Mezitím se můžeme stále dohadovat o tom, zda je možné, aby nové procesory AMD pro patici AM4 měly 16 jader a aby navíc k tomu dosahovaly taktů kolem 5 GHz. Zní to velice pěkně, alespoň pro nás zákazníky, zatímco pro Intel je to spíše noční můra. Nicméně přesně tak to můžeme zatím brát, jako sen. Jisté je pouze to, že 7nm procesory Ryzen přichází a AMD si s nimi chce pospíšit, aby mohlo Intelu vynahradit všechny ty roky, kdy pro něj bylo jen slaboučká konkurence. 
 
Zdroj: VideoCardz


reklama