reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Ryzen Tech Day odhaluje výkon nových osmijader

22.2.2017, Jan Vítek, aktualita
Ryzen Tech Day odhaluje výkon nových osmijader
AMD přichystalo pro vyvolené setkání s názvem Ryzen Tech Day v San Francisku, kde byly odhaleny podrobnosti o výkonu nových procesorů, jež ještě neměly vyjít na světlo světa. VideoCardz ale mají dvě zajímavé fotografie.
Není důležité, zda byl tento únik informací naplánovaný a je zřejmé, že i kdyby ne, AMD musí být z tohoto veskrze pozitivního povyku potěšeno. Podívejme se ale spíše na to, co nám tyto obrázky ukazují.





První se věnuje procesoru Ryzen 7 1700X, který byl testován v renderovacím Cinebench R15, což mimochodem bylo téma i včerejší aktuality. Je třeba poznamenat, že 1700X dle ní získal v daném testu přesně 1537 bodů, čili nachlup stejně jako v dnes uvedeném testu. To není ani tak podezřelé, neboť testy Cinebench obvykle udávají velice stabilní výsledky v opakovaných testech, a tak je dost dobře možné, že se objevilo stejné skóre v případě dvou kusů. Tímto se tak potvrzuje, že Ryzen 7 1700X má být mnohem výkonnější než Core i7 6800K i Core i7 6900K, čili procesory s mnohem vyšší cenou.





Pak tu máme také testy procesoru Ryzen 7 1800X, který byl postaven už jen proti Core i7 6900K, oproti němuž měl být o 9 procent výkonnější s využitím všech jader a naprosto stejně výkonný v jednovláknovém testu. Tento Ryzen má přijít na cenu 499 dolarů, zatímco 6900K stojí 1089 dolarů, takže i zde máme cenovou výhodu na straně AMD, a to velice podstatnou.

Core i7 6900K pracuje na taktech 3,2 až 4 GHz, Ryzen 7 1800X na 3,6 až 4 GHz a za předpokladu, že jedno vlákno zajistilo nastavení jejich nejvyšší frekvence, pak by měl renderovací výkon Ryzenů zcela odpovídat aktuální generaci Broadwell-E.

Zdroj: VideoCardz
reklama