reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Saitek nabídne speciální výbavu pro simulátor farmaření

12.6.2015, Jan Vítek, aktualita
Saitek nabídne speciální výbavu pro simulátor farmaření
Na trh se chystá již čtvrté pokračování hry Farming Simulator, které dostalo označení 15 a vyvíjí je Giants Software. Společnost Saitek se nabídla, že speciálně pro tuto hru vyrobí vhodný ovladač, takže co tu tedy máme?
Farming Simulator je bezpochyby dostatečně oblíbená hra, však jako propadák by se těžko dočkala už pátého dílu v podobě Farming Simulator 15. Společnost Saitek, známý výrobce joysticků a jiných herních periferií, se rozhodla, že si pro tuto hru připraví speciální ovladač v ceně 300 dolarů. Co nám tedy takový produkt nabídne a proč by měl někdo za něj utrácet takové peníze?





Jednoduše asi proto, že už samotný Farming Simulator je určen pro nadšence a ty bude lákat možnost plnohodnotného ovládání svých oblíbených zemědělských strojů. A jak je vidět na první pohled celý ovladač se skládá ze tří kusů: volantu s tlačítky, pedálů a modulu s dalšími tlačítky a joystickem. Ovladač bude stejně jako hra určen pro počítače PC a Mac, a to od letošního podzimu.





Kupovat si ale nemusíme celý set za 300 USD. K dispozici bude jen volant s pedály za 150 USD a samostatný modul pak bude stát také 150 USD.





Saitek uvádí, že volant je odolný a můžeme jím otáčet v rozsahu 900 °, čili 2,5x dokola a v pozicích pro palce jsou dva analogové směrové ovladače plus dva čtyřsměrné tlačítkové. Koule na vrchní části volantu pro snadné a rychlé otáčení může být odejmuta, kdyby nám snad vadila, přičemž celý volant je možné přimontovat pomocí svorky za okraj stolu. Pedály se připojují k počítači přes volant a na nich není nic zvláštního, jde prostě o brzdu a plyn.

Modul s označením Vehicle Side Panel for PC and Mac vypadá trošku komplikovaně. Jeho funkce budou nepochybně záviset na tom, v čem se právě povezeme na virtuálním poli. Budeme moci přepínat mezi různými nástroji, aktivovat tempomat, ovládat světla, otevírat mapu, komunikovat s ostatními pracovníky naší farmy a dokonce i sledovat vývoj svých financí. Máme tu na to 20 tlačítek plus další ovladače.

Zdroj: Hexus.net
reklama