reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Samsung ArtPC Pulse: futuristická designová PC

11.10.2016, Jan Vítek, aktualita
Samsung ArtPC Pulse: futuristická designová PC
Samsung si připravil zajímavá designová PC, která pojmenoval ArtPC Pulse, jež se zařadí mezi lepší, ale také dražší desktopy. Jejich koncept však není vůbec nový, neboť jde v podstatě o válec, takže něco podobného jako Mac Pro.
Počítače Samsung ArtPC Pulse ještě nebyly oficiálně představeny, ale my se o nich můžeme dozvědět díky tomu, že je do nabídky již zařadila společnost Amazon. Jde tak o počítače zaměřující se na vrchní segment trhu s desktopy a Samsung zde mimo jiné sází na výrazný futuristický design. Už dle prvního pohledu je také jasné, že velkou část těchto PC zabere 360° zvukový systém Harman Kardon, který se usídlil ve vrchní části.





Zbytek už připomíná počítače Apple Mac Pro, které jsou prodávány již řadu let, takže Samsung zde těžko obhájí, že to je "zcela nový typ počítače". Jde o prostý válec se seskupenými konektory, mezi něž patří napájecí pro síťový kabel (zdroj je tak vestavěný), čtyři USB A plus jeden USB C, síťový RJ-45, pouhý jeden výstup HDMI (na USB C by ale měl být k dispozici DisplayPort), čtečka karet SD a pak tu jsou i nějaká ta tlačítka. Uvnitř PC můžeme očekávat také rozhraní Wi-Fi s modulem Bluetooth.





A jaké vnitřnosti nám ArtPC Pulse nabídne? Z šesté generace procesorů Intel Core to jsou modely Core i5 nebo Core i7 (neupřesněné), přičemž levnější s Core i5 nabídne 8 GB paměti DDR4, 256GB SSD s NVMe, zatímco Core i7 má vedle sebe 16 GB RAM a vedle zmíněného SSD ještě 1TB pevný disk. V ostatních ohledech jsou oba modely identické, takže oba využijí slabší grafiku AMD Radeon RX 460 se 2 GB paměti, takže o výkonné herní mašiny se nejedná, i když moderní hry na nich také budeme moci provozovat, i když zdaleka ne na nejvyšší kvalitu grafického nastavení.

Samsung dále slibuje, že k dispozici budou různé moduly pro rozšíření systému, ale o tom nejsou známy žádné podrobnosti. Prozatím se firma potýká spíše s problémy se zařízeními Note7, které se aktuálně dostaly i do hry GTA 5, a to ve formě nástražného výbušného zařízení, které je k dispozici v AmmuNation.

Zdroj: Hexus.net
reklama