reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Samsung chystá CH711, herní LCD s Quantum Dot

29.12.2016, Jan Vítek, aktualita
Samsung chystá CH711, herní LCD s Quantum Dot
AMD asi před rokem předpovídalo, že se brzy dočkáme vylepšené grafiky s ohledem na schopnosti zobrazení monitorů, které nabídnou lepší barvy, vyšší kontrast a HDR. Vypadá to, že jejich čas nastane v příštím roce.
Obecně se očekává, že v příštím roce bude konkurence mezi výrobci herních monitorů ještě daleko tvrdší než dnes, což zařídí jednak nové produkty, ale také další firmy, jež se do této oblastí pustí plnou vervou. AMD už před rokem uvádělo, že nastane čas kvalitnějších herních monitorů a HDR, což se již děje, ale do mainstreamu tento trend ještě zdaleka nepronikl. O to se musí zasadit jednak herní vývojáři a pak také výrobci monitorů, jako je třeba Samsung. Ten v říjnu představil své 24" a 27" herní monitory CFG70 s rozlišením Full HD, prohnutou obrazovkou a Quantum Dot, na něž nyní navazují Samsung CH711 rovněž s prohnutou obrazovkou a Quantum Dot, a to v úhlopříčkách 27 a 31,5 palce. Jsou tedy větší, a tak není divu, že mají i vyšší rozlišení, a to Quad HD (2560 x 1440).





Díky Quantum Dot můžeme očekávat kvalitnější podsvícení, než jaké zajistí klasické bílé LED, díky čemuž monitory CH711 nabídnou 125procentní pokrytí barevného prostoru sRGB. Samsung tak slibuje velmi živé barvy a celkový obraz.





Oba monitory mají obrazovky se zahnutím 1800R a také "ultraširoké pozorovací úhly", což znamená jediné - nepůjde o obrazovky typu TN. Pak slibuje také velice tenké okraje, což se bude hodit pro vícemonitorové sestavy a dále pak nastavitelný stojan. Ten ale rozhodně nevypadá na to, že by měl umožnit změnu výšky nebo otočení obrazovky v horizontálním směru.

Dnešní herní monitory také obvykle nabízí vysoké obnovovací frekvence a podporu buď FreeSync, nebo G-Sync. O tom Samsung nemluví, ale nové CH711 by měly nabídnout v podstatě stejné vlastnosti jako CFG70, čili snad i 144Hz obnovovací frekvenci a podporu AMD FreeSync. Představeny budou již brzy, a to pravděpodobně na CES 2017.

Zdroj: Hexus.net
reklama