reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Samsung chystá velké telefony Galaxy Mega

4.4.2013, Jan Vítek, aktualita
Samsung chystá velké telefony Galaxy Mega
Samsung se v blízké budoucnosti hodlá více zaměřit na zařízení, která si vysloužila označení phablet, čili se jedná o hybridy mezi telefony a tablety, což je určeno především velikostí jejich displeje. Nicméně rozdíly zde již budou spíše...
Samsung se v blízké budoucnosti hodlá více zaměřit na zařízení, která si vysloužila označení phablet, čili se jedná o hybridy mezi telefony a tablety, což je určeno především velikostí jejich displeje. Nicméně rozdíly zde již budou spíše nicotné, však dnešní Galaxy Note II má displej s úhlopříčkou 5,55", zatímco chystané telefony Galaxy Mega mají nabídnout 5,8" (GT-I9152) a 6,3” (GT-I9200) úhlopříčky.





Specifikace potvrzené výrobcem ale doposud nejsou známé, takže jde o nezaručené informace. Není tak zatím jasné, zda Samsung chce využít vlastní procesory, přičemž by se přímo nabízely Exynus Octa se čtyřmi jádry ARM Cortex-A15 a také čtyřmi Cortex-A7, či využije nějaké jiné řešení třeba od firmy Qualcomm.





Nicméně autoři těchto informací si jsou celkem jistí, že 5,8" Galaxy Mega má přijít na trh v bílé barvě, a to již ke konci května a větší model bude k dispozici v černé a bílé barvě a dostupný bude o měsíc později. Zařadit by se tak měly po bok velkých telefonů jiných firem, jako jsou třeba HTC a Huawei, které také v poslední době představily model s více než 5" obrazovkami. Například Huawei Ascend Mate má 6,1" úhlopříčku.

Samsung by ke Galaxy Mega mohl nabídnout také svůj Game Pad, který k takto velkým telefonům jistě přijde vhod, neboť podporuje modely s úhlopříčkou 4 až 6,3 ". Může tak zaútočit na mobilní konzole, jež díky této kombinaci budou pro uživatele nadbytečným hardwarem, tedy pokud nepočítáme to, že se odlišují svou nabídkou herních titulů.

Zdroj: X-bit labs
reklama