reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Samsung Odyssey Neo G8: první herní 4K s 240 Hz

3.1.2022, Jan Vítek, aktualita
Samsung Odyssey Neo G8: první herní 4K s 240 Hz
Vždy můžeme najít důvod k tomu, proč upgradovat svou počítačovou sestavu, a to třeba pro nakrmení herního monitoru, jehož displej s rozlišením 4K/Ultra HD dosahuje obnovovací frekvence 240 Hz. 
Samsung Odyssey Neo G8 je tak prezentován jako vůbec první herní monitor nabízející rozlišení Ultra HD (3840 x 2160) a obnovovací frekvenci 240 Hz, což si už vyžádá velice slušný výkon i v případě méně náročných her. Jenomže zde nejde jen o tuto kombinaci, která by sama o sobě asi málokoho nadchla. 
 
 
Odyssey Neo G8 (model G85NB) s 32palcovou obrazovkou také využívá přímé posvícení pomocí Quantum Mini LED, čili malých LED zajišťujících vysoký kontrast. Máme tu Quantum HDR 2000 s maximálním jasem 2000 nitů a statickým kontrastem milion ku jedné. A jak je vidět z okolních snímků, displej je prohnutý, a to se zakřivením 1000R. 
 
 
Samotný Samsung toho o své novince už moc neprozradil, ale bude ji dále prezentovat tento týden na CES 2022. Od serveru wccftech se ale dozvídáme, že Odyssey Neo G8 má mít jas svých Mini LED nastavitelný v 4096 stupních a dále využije dva porty rozhraní HDMI 2.1, jeden DisplayPort 1.4 a dále funkci CoreSync, která má automaticky přizpůsobit podsvícení monitoru (ne obrazovky, ale prostoru za monitorem) zobrazenému obsahu dle převládající barvy a pak tu je třeba Auto Source Switch+ pro automatické rozpoznávání aktivních zdrojů signálu. 
 
Dá se tak očekávat, že Neo G8 bude menší obdobou již prodávaného Neo G9, který má ultraširoký 49palcový panel VA s rozlišením 5120 x 1440 a rovněž 240Hz obnovovací frekvenci. A vzhledem k prohnutému displeji modelu Neo G8 je pravděpodobné, že rovněž on bude mít displej typu VA spíše než IPS, neboť většinou bývají prohnuté právě VA. Ale uvidíme, podrobné specifikace by snad měly být zveřejněny už brzy. 


reklama