reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Samsung se zbaví divize tiskáren, koupí ji od něj HP

12.9.2016, Jáchym Šlik, aktualita
Samsung se zbaví divize tiskáren, koupí ji od něj HP
Dnes bylo oficiálně potvrzeno, že HP koupí od Samsungu divizi zabývající se tiskárnami za více než miliardu dolarů. Společnost získá také veškeré patenty a zaměstnance, značka Samsung se na tiskárnách bude objevovat už jen výjimečně.
Už minulý týden se objevila spekulace, že má Samsung v plánu se zbavit výroby tiskáren a dokonce už má zájemce v podobě HP. Dnes obě společnosti vydaly tiskové zprávy, ve které tuto skutečnost oficiálně potvrzují. Pro Samsung sice divize nebyla ztrátová, ale jihokorejský výrobce se chce místo toho soustředit na klíčová odvětví. Není tedy vyloučeno, že se Samsung v budoucnu zbaví i některých dalších částí firmy.

Naopak HP vidí v oblasti tiskáren velký potenciál, toto odvětví se podle společnosti v posledních desetiletích nedočkalo žádné výrazné inovace. Divize tiskáren Samsungu, která v loňském roce zaznamenala příjem 1,8 miliardy dolarů, se 1. listopadu stane samostatnou společností a poté bude prodána HP. Společnost nákupem získá také výrobní základnu v Číně, šest tisíc zaměstnanců, z toho přibližně 1 300 vývojářů a výzkumníků, a v neposlední řadě přes 6 500 patentů týkajících se tohoto odvětví.





Celá transakce má podle zveřejněných informací hodnotu 1,05 miliardy dolarů. Tiskárny se značkou Samsungu budou v budoucnu k sehnání jen na jihokorejském trhu, i když o jejich vývoj a výrobu se samozřejmě bude starat HP. Všude jinde bude americký výrobce opatřovat tiskárny výhradně svým vlastním logem.

Zdroj: Tiskové zprávy Samsungu a HP
reklama