reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Samsung si dle WSJ nakonec vybral, nová továrna má stát v texaském Tayloru

24.11.2021, Jan Vítek, aktualita
Samsung si dle WSJ nakonec vybral, nová továrna má stát v texaském Tayloru
Ještě to není oficiální, ale dle informací od The Wall Street Journal si Samsung nakonec pro stavbu své nové továrny za 17 miliard dolarů nakonec vybral Taylor. Továrna tak bude stát v Texasu, ale v Austinu nakonec mohou smutnit. 
Samsung přitom dříve uvažoval o stavbě v Arizoně, New Yorku a Texasu, přičemž nedávno byl zmíněn právě Taylor, kde se měl Samsung setkat s nadšeným přístupem místních zastupitelů a nakonec to vypadá, že si skutečně vybral toto místo, jak uvádí The Wall Street Journal. Vypadá to tak, že Texas Beer Company by už měl začít s tvorbou nového pale ale, které slíbil zavést do nabídky v případě, že si Samsung nakonec vybere Taylor. 
 
Konečný výběr místa pro novou továrnu by měl už brzy oznámit texaský guvernér Greg Abbott a po návratu do Koreje by měl promluvit i vicepředseda Samsungu Jay Y. Lee, který má nejpozději dnes přiletět z USA. 
 
 
Především ale půjde o vytvoření 1800 vysoce kvalifikovaných pracovních pozic v samotné továrně, které pochopitelně nepřímo přinesou další množství pracovních příležitostí a celkově pozvednou ekonomickou situaci regionu. 
 
Ovšem výstavba samotné továrny na cca 1200 akrech půdy má začít až v roce 2024, čili spuštěna by mohla být nejdříve o dva roky později. Jde ostatně o součást dlouhodobého plánu investic firmy Samsung, který už zahrnuje finance ve výši 205 miliard dolarů
 
Je také zřejmé, že asi byly zažehnány obavy firem z toho, že v USA nedostanou srovnatelné pobídky jako v jiných zemích, přičemž jde především o daňové prázdniny a celkově opatření, která pomohou snížit jejich vlastní investice a další náklady. To se týká nejen Samsungu, ale i firem TSMC a Intel a právě o tom jednal také Jay Y. Lee se zástupci Bílého domu při své návštěvě Spojených států. 


reklama