reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Samsung stáhne svá PC z evropského trhu

24.9.2014, Jan Vítek, aktualita
Samsung stáhne svá PC z evropského trhu
Společnost Samsung oznámila, že se stáhne z evropského trhu s počítači PC, a to kvůli slabým prodejům. To se týká počítačů s operačními systémy Windows a také notebooků se systémem Google Chrome.
S touto zprávou přišel server PC Advisor, který k tomu hned sehnal vyjádření od mluvčího firmy Samsung. Ta se dle něj rychle adaptuje na vývoj na trhu a poptávku zákazníků. Následně potvrdil, že v Evropě jeho firma přestane prodávat počítače včetně Chromebooků, přičemž to se týká pouze tohoto regionu a ne jiných.





Změnu jsme mohli pocítit již na letošním IFA v Berlíně, kde měl Samsung velký stánek s mnoha novinkami, ovšem mezi nimi se neobjevilo ani jedno PC. Nicméně vyjádření mluvčího vyznělo tak, že se Samsung z Evropského trhu možná stahuje jen dočasně, takže si asi chce nechat otevřená vrátka. Překvapivé ale je, že se rozhodnutí Samsungu týká také Chromebooků.

K opětovnému zahájení prodejů by jej mohly přesvědčit stále populárnější zařízení 2 v 1, jejichž prodeje by se měly zvýšit s příchodem nových procesorů Intel Broadwell. Jde také o to, že tato zařízení budou dále ukrajovat z trhu s tablety vybavenými operačním systémem Android.

Samsung zatím neprozradil, jak se jeho rozhodnutí bude týkat zaměstnanců, respektive do jaké míry, protože je zřejmé, že řada z nich o práci přijde. Jistě to ale nebude tak dramatické jako u firmy Sony, která se rozhodla prodat celou svou PC divizi, kvůli čemuž v ní přišlo o práci 5000 lidí, z nichž tedy někteří byli zaměstnáni u nového majitele.

Zdroj: Hexus.net
reklama