reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Samsung UD970: Ultra HD a přesné barvy

11.9.2014, Jan Vítek, aktualita
Samsung UD970: Ultra HD a přesné barvy
Řada velkých počítačových monitorů s rozlišením Ultra HD nyní rozšiřuje i společnost Samsung, která vypouští do světa model UD970. Ten slibuje velmi přesné zobrazení barev, takže se podívejme, co to bude.
Samsung UD970 je tedy profesionální monitor vybavený 31,5palcovým displejem s rozlišením Ultra HD, čili 3840 x 2160 pixelů. Zcela nepřekvapivě je to displej s firemní technologií PLS (Plane to Line Switching), který konkuruje technologii IPS od LG a jiným. Displej využívá podsvícení pomocí LED a nabídne odezvu 8 ms (GtG) a široké pozorovací úhly. Co se týče zobrazení barev, pak díky 10bitovému zpracování jich najednou může být zobrazena více jak jedna miliarda a pak tu je 16bitová LUT (Look-Up-Table). Pokrytí barevného prostoru sRGB je stoprocentní a pokrytí Adobe RGB je 99,5%. Samsung navíc slibuje, že každý monitor byl již při výrobě pečlivě zkalibrován s přesností ΔE≤ 1.0.





Pro uživatele je také připraveno osm barevných módů vhodných pro různé účely a pak tu je také Dual Color Mode pro zobrazení dvou různých barevných módů na jedné obrazovce. Dále si můžeme vedle sebe zobrazit díky funkci Picture by Picture až čtyři obrazy z různých signálů, čili každý může mít k dispozici rozlišení Full HD. A jako obvykle nechybí ani funkce Picture in Picture, tedy obraz v obraze.

Samozřejmostí je flexibilní stojan s možností natáčení výšky, otáčení a naklápění obrazovky a nechybí ani systém VESA. Co se týče rozhraní, ve výbavě je jeden Dual Link DVI, dva DisplayPort 1.2, jeden HDMI 1.4, sluchátkový konektor a čtyři porty USB 3.0.

Tisková zpráva se vůbec nezmiňuje o dostupnosti a ceně, ale z jiných zdrojů vyplynulo, že na některých trzích by měl být k dispozici už tento měsíc za 2000 USD.

Zdroj: TZ Samsung
reklama