reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Samsung uvádí 34" UWQHD monitor LS34A650 pro hry i práci

16.3.2021, Jan Vítek, aktualita
Samsung uvádí 34" UWQHD monitor LS34A650 pro hry i práci
Samsung si připravil svůj další příspěvek v oblasti stále populárnějších ultraširokých monitorů. Jde o prohnutý model s úhlopříčkou 34 palců, a sice Ultra WQHD monitor Samsung LS34A650. Co nabídne?
Samsung LS34A650 má tak prohnutou obrazovku s úhlopříčkou 34 palců a rozlišením Ultra WQHD, čili 3440 x 1440, což obvykle znamená jednu věc. Jde o technologii VA a ne IPS, což zde platí. 
 
 
Výrobce jej zatím nabízí na asijských trzích, ale postupně by se měl dostat i do Evropy, i když zatím nemáme ani přibližnou představu o ceně. 
 
Samsung LS34A650 dosahuje slušného kontrastního poměru 4000:1, odezva je průměrná s hodnotou 5 ms a maximální jas nás se svými 300 cd/m2 (doslova i obrazně) také neoslní. Zakřivení panelu má hodnotu 1000R a z obrázku dole je vidět, že tvar neopisuje dokonale kružnici a že konce panelu už jsou narovnány. Obrázek také ukazuje možnosti pro polohování obrazovky, kterou můžeme naklopit, natočit i nastavit její výšku. 
 
 
Dnes už je také u podobných monitorů nutná synchronizace a zde jde pochopitelně o AMD FreeSync, a to s maximem na 100 Hz, přičemž o kompatibilitě s G-Sync nepadlo ani slovo. 
 
 
Zajímavá je však nabídka rozhraní, která umožní využít tento monitor coby dokovací stanici díky USB-C, které zvládne vedle obrazu a dat také Ethernet a napájení notebooku (až 90 W). Samotný monitor tak má samozřejmě port RJ-45 a vedle něj pak rozhraní HDMI a DisplayPort a také vlastní USB hub se třemi porty typu A. Podporuje také režimy Picture in Picture a Picture by Picture. Můžeme jej tak považovat za univerzální monitor pro spíše domácí využití pro hraní i kancelář.
 
Zdroj: Hexus.net


reklama