reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Samsung už přiznává, že lockdown v Si-an ovlivní výrobu v jeho továrnách

30.12.2021, Jan Vítek, aktualita
Samsung už přiznává, že lockdown v Si-an ovlivní výrobu v jeho továrnách
V čínské provincii Si-an se až do 18. prosince objevovaly jednotky případů nakažení Covidem-19, ale od té doby počet nákaz prudce vzrostl a čínské úřady reagovaly opatřeními, která budou mít vliv i na výrobu v továrnách Samsung. 
Dle statistik aktuálně v provincii Si-an od počátku sledování (únor 2020) probíhá v podstatě první vlna nákazy Covidem-19, neboť oněch maximálních 15 případů denně z loňského února se za vlnu ani nedá považovat, zatímco nyní už počet případů přesáhl v jednom dni i tři stovky.
 
Není tak divu, že v Si-an aktuálně platí nebývale přísná opatření, která ovlivňují i tamní průmyslovou výrobu. Ještě včera jsme mohli řešit, zda lockdown vůbec nějak zasáhne do objemu produkce firmy Samsung, neboť přicházely zprávy, že jde především o problém s pohybem lidí a zboží, přičemž Samsung má mít ve svých dvou továrnách na NAND Flash v Si-an dostatek zásob a i jeho zákazníci mají co brát ze svých skladů. Nyní ale Samsung poněkud vágně a nejasně přiznává, že lockdown bude mít vliv.
 
 
Firma sice eufemisticky mluví o "dočasném přizpůsobení výroby" a že toto rozhodnutí bylo učiněno v souladu se závazkem chránit zdraví a bezpečnost zaměstnanců a firemních partnerů. Dozvídáme se ale také, že Samsung tomu hodlá přizpůsobit výrobu ve zbytku svých továren, aby zajistil, že zákazníků se to nedotkne, čili je zřejmé, že objem jeho výroby v Si-an půjde dolů. 
 
Těžko ale můžeme předpovídat, jaké konkrétní dopady tu budou, což bude záviset i na dalším vývoji v dané provincii a dalších reakcích úřadů. Nedozvídáme se ani nic o tom, jak Samsung vůbec reagoval a zda musel jen snížit tempo výroby, či rovnou zavřít některé linky, nebo co se v továrnách vůbec (ne)děje. 
 
Víme ale, že tamní továrny Samsungu vyrábí moderní vícevrstvé paměti V-NAND včetně 136L verzí pro SSD 980 Pro a měly by to být také už i 176L paměti pro budoucí SSD pro PCIe 4.0 i PCI 5.0. Uvidíme také, co bude nyní říkat společnost TrendForce, dle jejíž nedávné zprávy měla být výroba Samsungu v Si-an nedotčena. 


reklama