reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sapphire také chystá Radeon s Tahiti LE

27.11.2012, Jan Vítek, aktualita
Sapphire také chystá Radeon s Tahiti LE
Na příchod nového grafického čipu AMD Tahiti LE samozřejmě musel zareagovat asi nejznámější výrobce grafických karet AMD a dříve ATI - společnost Sapphire. Na trh by se tak měl dostat nový Radeon, jenž využije zmíněné GPU, ovšem zatím se...
Na příchod nového grafického čipu AMD Tahiti LE samozřejmě musel zareagovat asi nejznámější výrobce grafických karet AMD a dříve ATI - společnost Sapphire. Na trh by se tak měl dostat nový Radeon, jenž využije zmíněné GPU, ovšem zatím se objevily pouze informace o Radeonu HD 7870 Toxic založeném na jádru Pitcairn, které přinesl server techPowerUp. Vydává jej za Tahiti LE, ale tomu tak ve skutečnosti není, jak jsme byli upozorněni samotnou firmou Sapphire. Na Tahiti LE od Sapphire si tedy budeme muset počkat a zatím se podívejme, co nabízí nový model s Pitcairn.





Chladič této karty vybavené 2 GB paměti GDDR5 je už na pohled mohutný. Obsahuje velké množství hliníkových žeber táhnoucích se v podstatě přes celou délku karty, dále čtyři tlusté 8mm heatpipe s přímým kontaktem s GPU Pitcairn a pro aktivní chlazení tu máme dva velké ventilátory. GPU by zde vzhledem k označení GHz Edition na krabici mělo být taktováno alespoň na 1000 MHz.

Paměti jsou dle očekávání připojeny 256bitovým rozhraním a pracují na 6 GHz, což nám dává propustnost 192 GB/s. Přesné takty jádra se zatím neobjevily, stejně jako cena. Ovšem ta by nás ani neměla zajímat, neboť tato karta je připravena pouze pro čínský trh.

Zdroj: techPowerUp
reklama