reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sapphire uvádí Nitro M01, stylovou skříň pro Mini ITX i Micro ATX

29.7.2021, Jan Vítek, aktualita
Sapphire uvádí Nitro M01, stylovou skříň pro Mini ITX i Micro ATX
Společnost Sapphire známe spíše jako dlouhodobého AIB partnera firmy AMD, který vyráběl grafické karty ještě v době, kdy byla ATi samostatnou firmou. Nyní tu ale máme novinku v podobě počítačové skříně. 
Sapphire Nitro M01 je menší skříň určená pro základní desky formátu Mini ITX či Micro ATX, která přichází na trh po boku Nitro LTC, malého vzduchového chladiče pro procesory. Jde o menší věžovitý chladič s rozměry 93 x 105 x 134 mm s hmotností 680 gramů, který ale i tak vypadá se svými pěti duálními heatpipe vcelku výkonně. Ovšem Sapphire jej doporučuje pro maximálně 100W procesory a zmiňuje spíše 65W modely a už ne 105W jako Ryzen 7 5800X. 
 
 
Právě tento chladič se ale bude hodit do skříně Nitro M01, jak ukazuje i jeden ze snímků dole. Ta má klasické uspořádání s výjimkou pozice napájecího zdroje. Ten se bude instalovat do předního horního rohu, kde může zabrat opravdu velký prostor, neboť jsou podporovány až 245 mm dlouhé zdroje ATX. Ovšem namísto takového habána můžeme dovnitř nainstalovat i mnohem menší zdroj formátu SFX, volba je na nás. 
 
 
Rozměry celé skříně jsou 392 x 185 x 303 mm a dovnitř se krom až 335 mm dlouhých karet vejde maximálně sedm 2,5" zařízení a až dvě 3,5" zařízení. Skříň také podporuje až 240mm radiátory vodního chlazení s možností instalace i namísto levé prosklené bočnice. Především je tu ale pro 240mm radiátor horní pozice, kam ale můžeme samozřejmě umístit jen dva 120mm ventilátory a další pak i dozadu. 
 
 
Skříň ještě nese nezbytný I/O panel se dvěma USB 3.0, dvěma audio, hlavním vypínačem a vypadá to, že namísto tlačítka reset je tu vypínač LED podsvícení. 
 
Sapphire Nitro M01 bude ale bohužel k dispozici zatím pouze v Číně a pokud se uvolní kapacity, pak se dostane i na ostatní trhy.  


reklama