reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Scythe Mugen MAX: výkonný procesorový chladič

3.7.2014, Jan Vítek, aktualita
Scythe Mugen MAX: výkonný procesorový chladič
Japonská Společnost Scythe vyrazila na trh s inovovaným chladičem Mugen, který dostal označení Mugen MAX a slibuje velmi vysoký výkon. Scythe stačil přepracovat pasivní část, která je nyní i vyšší kvůli modulům operační paměti.
Scythe Mugen MAX by tak neměl stát v cestě instalaci velkých paměťových modulů, a to díky asymetrickému tělu chladiče, které jej posunulo dále od paměťových slotů. Ten by tak neměl zasahovat až nad ně, takže bude možné se k nim dostat, aniž bychom jej museli odejmout.





Novinka je založena na klasickém věžovitém designu, a tedy měděné základně, která bude v podání Scythe jistě zrcadlově vyleštěna, dále tu máme šest měděných duálních heatpipe a nakonec mohutné žebroví, které je navrženo pro jeden či dva 140mm ventilátory. Bez ventilátorů Mugen MAX váží 720 gramů a jeho žebra mají tzv. Multiple Airflow Pass-Through Structure (T-M.A.P.S.), která má zlepšit proudění vzduchu. To ale spíše zajistí větší rozestupy mezi žebry, které jsou nyní 2,6 mm, což se bude hodit pro chlazení pomocí pomaloběžných ventilátorů, které nevytváří velký statický tlak.





A co se týče ventilátorů, v základním balení se nachází jeden 140mm model Glide Stream řízený pomocí PWM, jehož otáčeky se pohybují mezi 500 a 1300 RPM, což nám dává průtok vzduchu 37,4 až 97,2 CFM a hluk 13 dBA až 30,7 dBA. Spony pro případný druhý ventilátor však již v balení najdete.

Po montáž chladiče na socket se využívá jistý Hyper Precision Mounting System (H.P.M.S.), který umožní sundat chladič i z desky umístěné ve skříni, ale to není nic výjimečného. Systém podporuje sockety Intel LGA775, LGA 1150, LGA 1155, LGA 1156, LGA 1366 a LGA 2011 a AMD AM2, AM2+, AM3, AM3+, FM1 a FM2(+). A jako obvykle v balení najdeme i teplovodivou pastu.

Scythe Mugen MAX (model SCMGD-1000) se začak oridývat tento týden s cenou 36 euro bez daně.

Zdroj: TZ Scythe
reklama