reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Scythe si připravil již čtvrtou verzi chladiče Mugen

12.4.2013, Jan Vítek, aktualita
Scythe si připravil již čtvrtou verzi chladiče Mugen
Japonská společnost Scythe se přihlásila s novým modelem procesorového chladiče Mugen 4 (označení SCMG-4000), jenž navazuje na své tři předchozí verze. Nabídnout nám má jistou vlastnost, kterou výrobce označuje zkratkou TMAPS (three-dimensional...
Japonská společnost Scythe se přihlásila s novým modelem procesorového chladiče Mugen 4 (označení SCMG-4000), jenž navazuje na své tři předchozí verze. Nabídnout nám má jistou vlastnost, kterou výrobce označuje zkratkou TMAPS (three-dimensional multiple airflow pass-through structure), což by se dalo přeložit jako trojrozměrná konstrukce pro rozdělení proudu protékajícího vzduchu. Jedná se tedy o úpravu těla chladiče, která má v důsledku vylepšit výkon pomocí lepšího předávání tepla protékajícímu vzduchu, ale osobně nevím, co by se za touto úpravou mělo přesně skrývat (mám podezření na marketing).





Scythe si u nového chladiče zkratky oblíbilo, neboť přihazuje další, a to HPMS (hyper-precision mounting system), pod čímž se skrývá nový montážní mechanismus, jenž má nabídnout snadnější instalaci chladiče a podporu všech moderních socketů.





Mugen 4 stejně jako jeho předchůdce nabídne zubatá hliníková žebra a dále šest standardních 6mm heatpipe vedoucích teplo z poniklované měděné základny. Posazen na něj bude 120mm ventilátor Falcon 120 s PWM řízením otáček na 400 až 1400 RPM (20,7 až 79 CFM). Celkové rozměry chladiče jsou 130 x 88 x 160 mm a hmotnost 625 gramů.

Očekávat jej můžeme 24. dubna (nejdříve pravděpodobně dorazí na japonský trh) s cenou 50 USD.

Zdroj: techPowerUp
reklama