reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Seagate představil SkyHawk AI s 20 TB optimalizovaný pro video

27.3.2022, Milan Šurkala, aktualita
Seagate představil SkyHawk AI s 20 TB optimalizovaný pro video
Seagate má v nabídce pevné disky SkyHawk AI, které jsou optimalizovány pro nahrávání videa a využití umělé inteligence. Nově se nabídka rozšiřuje o model s opravdu velmi vysokou kapacitou 20 TB.
Pevné disky Seagate SkyHawk AI jsou optimalizované pro analýzu videa včetně těch, kde se využívá systémů umělé inteligence. Mají podporovat práci s až 64 video streamy v HD a dalšími 32 streamy pro AI. Toto spočívá např. ve využití technologie ImagePerfect AI, která má zajistit, aby při záznamu nedošlo k výpadkům jednotlivých snímků. Využití tedy najdou především v systémech DVR a NVR s neustálým během 24/7. Vysokou spolehlivost má pomoci docílit také SkyHawk Health Management (SHM).
 
Seagate SkyHawk AI 20 TB
 
Novinkou je zde varianta s vysokou kapacitou 20 TB (ST20000VE002). I ta je vybavena senzorem vibrací (má si poradit i se systémy, kde bude 16 těchto disků) a má zvládnout zátěž 550 TB ročně. Jde o klasický 3,5" disk s rozhraním SATA 6Gb/s, je plněný héliem a využívá technologii CMR. Disponuje 256MB pamětí cache a maximální přenosová rychlost dosahuje 260 MB/s Pokud jde o spotřebu, ta je v idle režimu 3,5 W, průměrná při práci pak činí 7,72 W. Na disk je poskytována 5letá záruka a Seagate také nabídne službu obnovy dat po 3 roky (úspěšnost 95 %).
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama