reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Seagate uvádí pouze 7 mm tlustý 2,5" HDD se 2 TB

19.2.2016, Jan Vítek, aktualita
Seagate uvádí pouze 7 mm tlustý 2,5" HDD se 2 TB
Společnost Seagate se pochlubila svým novým pevným diskem, který má 2,5" formát a výšku pouze 7 mm, a přitom dosahuje kapacity 2 TB. To se bude hodit pro mobilní nasazení, ale i pro malé počítače typu Intel NUC.
Klasické pevné disky u běžných uživatelů stále vedou s ohledem na poměr kapacity a ceny, přičemž zvláště u vysokokapacitních modelů nemusí být celkový výkon vůbec důležitý, neboť nám slouží především pro ukládání dat. Nyní si můžeme díky firmě Seagate dopřát 2 TB prostoru v zařízení Mobile HDD, které svými rozměry odpovídá běžným SSD, oproti nimž by ale jeho cena měla být výrazně nižší.





Seagate tak může svým novým 2TB diskem oslovit větší trh včetně stále populárnějších miniaturních desktopových počítačů. Jeho nový 2TB Mobile HDD využívá celkem dvě plotny, které tedy mají po 1 TB a dle firmy jde aktuálně o největší kapacitu, jakou 7 mm vysoké mobilní pevné disky nabízejí. K dispozici bude také pouze jednoplotnový disk s kapacitou 1 TB a pak už firma prozradila jen to, že tato generace je o čtvrtinu lehčí než její předchůdce.

Co se týče ostatních specifikací, které by nám prozradily něco o výkonu Seagate Mobile HDD, nedozvíme se nic, ale to není překvapivé. Od dob, kdy svým výkonem převládly SSD, se už výrobci disků o výkonech svých modelů moc nevyjadřují a raději zdůrazňují to zbývající, čím ještě stále vynikají. Zatím se také ještě nedozvíme ani ceny.

Zdroj: wccftech
reklama