reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sensible Soccer má nástupce: Sociable Soccer

13.11.2015, Jan Vítek, aktualita
Sensible Soccer má nástupce: Sociable Soccer
Pokud už máte něco odehráno, možná si pamatujete oblíbenou hru Sensible Soccer z roku 1992. Ta odstartovala celou novou herní řadu zakončenou v roce 2007 a nyní je na obzoru její pokračování, ale už pod názvem Sociable Soccer.
Původní Sensible Soccer byl ještě určen pro počítače Amiga, Atari ST a také PC s OS DOS, na nějž hru předělala firma Wave Software. Sérii pak v roce 2007 zakončil remake Sensible World of Soccer, který byl již k dispozici pro Xbox 360 a PC s tehdy aktuálními Vistami. Nyní zkouší tuto sérii opět nastartovat Jon Hare, muž stojící za původním Sensible World of Soccer nebo také klasikou Cannon Fodder. Ten na Kickstarteru zkouší, zda má Sensible Soccer ještě své fanoušky, ovšem vyvíjet chce s jejich přispěním hru Sociable Soccer, která má být "duchovním nástupcem hry Sensible Soccer".





Pokud jím tedy bude, mělo by jít o fotbalovou hru v arkádovém stylu, což je ostatně vidět i ze zveřejněného obrázku. Jon Hare udává, že si budeme moci ihned a snadno zahrát rychlý fotbal, čili půjde především o zábavu pro každého, a to na PC, Xbox One a PS4. Plánuje se také možnost hrát multiplayer přes Internet, kde každý bude mít svůj tým v jedné z lig.

Dále nám Hare slibuje kompletně konfigurovatelné ovládání i výběr z několika úhlů pohledu, tedy nejen z klasického ptačího pohledu. Co se týče ovládání, to si tedy budeme moci nastavit i tak, jak jsme zvyklí z jiných her jako FIFA nebo Pro Evolution Soccer. Dle výše uvedených informací by ale mělo být jednoduché, ale asi nám už nebudou jako dříve stačit čtyři šipky a tlačítko (nebo jednotlačítkový joystick). Klíčová tedy má být hratelnost a ne vizuální stránka a Jon přiznává, že v tom bude možná problém, neboť leckomu nemusí jednodušší grafika vyhovovat.





Pokud Jon Hare vybere potřebných 300.000 liber, což ještě není vůbec jisté, měl by hru dokončit do konce příštího roku. Pokud tedy máte zájem, můžete vývojářům poslat 12 liber, za něž budete mít rezervovanou svou kopii hry. Výhodou pak bude, že dostanete přístup k Team Editoru s možností měnit barvy a účesy, čili tvořit různé "komedie na hlavě". Můžete ale také zaplatit 5000 liber a na vlastní náklady odcestovat do Finska a strávit s vývojáři nějaký čas (viz zdroj).

Zdroj: Kickstarter
reklama