reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Seznam.cz nasadil nový vyhledávač Jalapeňo, penalizuje webspam

12.5.2015, Milan Šurkala, aktualita
Seznam.cz nasadil nový vyhledávač Jalapeňo, penalizuje webspam
Nejpopulárnější český vyhledávač Seznam.cz upravuje svoje vyhledávání a nasazuje systém Jalapeňo, který má zlepšit kvalitu vyhledávání. Novinka má upřednostnit kvalitní obsah před nejrůznějšími formami webspamu. Anketa: Který vyhledávač používáte vy?
Zatímco snad na celém světě hraje prim ve vyhledávání Google, ČR je v tomto hodně specifická a kraluje tu tuzemský vyhledávač Seznam.cz. Není proto divu, že i on pracuje na zkvalitnění svého vyhledávání a nyní spouští novou verzi Jalapeňo, která se snaží upřednostnit kvalitní obsah před tím méně významným.


Seznam logo


Jde především o to, aby se ve vyhledávání neobjevovaly tak vysoko stránky, které nepřináší žádnou přidanou hodnotu jako jsou agregátory PR článků, MFA/MFM stránky (stránky optimalizované pro vyhledávače, které obsahují především reklamu) nebo doorway stránky. Změny by se měly projevit u čtvrtiny hledání a první pozice by se měla změnit ve dvou procentech případů. Nekvalitní stránky je nyní možné i nahlašovat pomocí formuláře.

Zdroj: novinky.cz
Který vyhledávač používáte nejčastěji?
V anketě šlo hlasovat od 12.5.2015 do 31.5.2015. Počet hlasujících: 33
Google91 %
Seznam9 %
Bing0 %
Yahoo!0 %
Ask0 %
Jiný0 %
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama