reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

SGI uvádí platformu Prism XL pro HPC s použitím grafických karet

23.11.2010, Jan Vítek, aktualita
SGI uvádí platformu Prism XL pro HPC s použitím grafických karet
Společnost SGI si připravila novou výpočetní platformu Prism XL, která je určena pro vysoce náročné výpočetní úlohy a využívá grafické karty pro výpočetní účely. Postavena byla za účelem maximálního využití škálování, díky čemuž může dosáhnout...
Společnost SGI si připravila novou výpočetní platformu Prism XL, která je určena pro vysoce náročné výpočetní úlohy a využívá grafické karty pro výpočetní účely. Postavena byla za účelem maximálního využití škálování, díky čemuž může dosáhnout výkonu v řádech jednotk TeraFLOPS až desítek PetaFLOPS. Dále byla uvedena architektura SGI STIX, což je základní kámen pro SGI Prism XL. Jedná se o alternativu Blade serverů, kterou můžeme nazývat jako zásuvný modul (stick) a jako tovární standard má dovolit dosáhnout až úrovně exascale.



Platforma Prism XL je otevřená a založena na slotech PCIe, do nichž lze instalovat grafické karty NVIDIA, AMD a Tilera využité jako GPGPU. Maximální spotřeba těchto karet je do 300 W, což stačí i pro ty nejvýkonnější modely. Každý zásuvný modul zde obsahuje dvě části, kde má každá 16 slotů PCIe, jednosocketovou základní desku AMD 4100, dva 2,5" disky s rozhraním SATA a dvě 1,8 SSD pro až 4 TB prostoru.

Podporovány budou CentOS 5.5 a Red Hat Enterprise Linux 5.5. K tomu poslouží SW balík SGI Management Center a Altair PBSpro jako řídicí vrstva. SGI Prism XL bude k dispozici v prosinci 2010.

Zdroj: TZ SGI
reklama