reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sharkoon uvádí další headset X-Tatic, nyní pro konzole

20.9.2012, Jan Vítek, aktualita
Sharkoon uvádí další headset X-Tatic, nyní pro konzole
Společnost Sharkoon si připravila nový headset X-Tatic Pro, který je nástupcem původního modelu X-Tatic Digital. Nedávno byl přitom představen headset X-Tatic S7 jako nástupce modelu SR. Nový X-Tatic Pro je určen především pro PlayStation...
Společnost Sharkoon si připravila nový headset X-Tatic Pro, který je nástupcem původního modelu X-Tatic Digital. Nedávno byl přitom představen headset X-Tatic S7 jako nástupce modelu SR. Nový X-Tatic Pro je určen především pro PlayStation 3 a Xbox 360. Svému majitelni nabídne dekodér Dolby Digital, podporu Chatu a také funkci Microphone Voice Monitoring (MVM). S pomocí jednotky SCU (Sound Control Unit) a příslušné kabeláže může být připojen také k jiným zdrojům zvuku, tedy i k PC, DVD přehrávačům, atd.





Sharkoon X-Tatic Pro nabídne 5.1kanálový zvuk díky tomu, že každé sluchátko má v sobě 27mm středový reproduktor, 30mm přední, 30mm zadní a 40mm basový. Impedance je v tomto případě 32 ohmů a celková hmotnost headsetu 350 gramů. Do toho asi nebudeme počítat 410 cm dlouhý kabel a na něj připojený ovladač hlasitosti (master a jednotlivých kanálů), mikrofonu a funkce MVM. Ta zajistí, aby uživatel mohl poslouchat ve sluchátkách vlastní hlas, aby si uvědomil, zda je či není slyšet (nebo moc řve).





Mozkem je ale Sound Control Unit, což je v podstatě zvukovka s dekodérem Dolby Digital 5.1 a 2.0 i Dolby Pro Logic II a různými možnostmi pro připojení. Sluchátka se na ni připojují pomocí 9pinového konektoru DIN (ty jsou zde dokonce dva) a pak tu jsou klasické 3,5mm výstupy 5.1kanálového zvuku stejně jako optický S/PDIF výstup i vstup (ten je i koaxiální). Pro připojení ke konzoli či PC poslouží USB. To však asi nebude stačit pro napájení celého zařízení, takže se k němu dodává také adaptér s vyměnitelnými zástrčkami (EU, UK, US).

Doporučená cena Sharkoon X-Tatic Pro je 150 euro.

Zdroj: TZ Sharkoon
reklama