reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sharp Mebius PC-NJ70A – zajímavý netbook

22.4.2009, Michal Vysušil, aktualita
Sharp Mebius PC-NJ70A – zajímavý netbook
Novinka od Sharpu vypadá na první pohled jako každý jiný netbook. Nicméně se liší malým dotykovým displejem namísto touchpadu. Sharp Mebius PC-NJ70A má klasický displej s rozlišením 1024 x 600 pixelů, který je doplněn zmíněným dotykovým...
Novinka od Sharpu vypadá na první pohled jako každý jiný netbook. Nicméně se liší malým dotykovým displejem namísto touchpadu.



Sharp Mebius PC-NJ70A má klasický displej s rozlišením 1024 x 600 pixelů, který je doplněn zmíněným dotykovým minidisplejem v místě, kde bychom hledali klasický touchpad. Tento displej má rozlišení 854 x 480 pixelů a najdeme pod ním tři tlačítka. Výrobce nabízí pro svůj „touchpad“ množství prográmků. Jedná se o utility pro rychlé spouštění oblíbených aplikací, několik her, virtuální klavír a podobné. Na minidispleji je také zajímavé, že v každém pixelů má dotykový spínač.

Co se týče hardwarové konfigurace, jedná se o klasický netbook. Najdeme zde procesor Intel Atom N270, čipovou sadu Intel 945GSE. Operační paměť se dodává ve velikosti 1 GB a svá data uložíte na pevný disk s kapacitou 160 GB. Pro připojení poslouží WiFi, Bluetooh 2.1 a LAN. Dále najdeme na laptopu trojici USB portů, D-sub výstup a čtečku paměťových karet. Mebius PC-NJ70A má rozměry 260 x 190 x 23,3 mm při hmotnosti 1,46 kg. Výdrž na baterie je podle slov výrobce pouhé 3 hodiny. Tento zajímavý netbook bude k mání za cenu 814 USD (zhruba 17000 Kč).

Zdroj: Fudzilla
reklama