reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Shuttle DS81: malý, výkonný a dobře vybavený barebone

12.3.2014, Jan Vítek, aktualita
Shuttle DS81: malý, výkonný a dobře vybavený barebone
Od společnosti Shuttle se již příští týden na trh dostane nový malý barebone DS81, který je vybaven socketem pro procesory Haswell a nabízí bohatou nabídku rozhraní i externí napájení pomocí 90W adaptéru.
Shuttle svůj nejnovější barebone DS81 ve stylu moderních mini PC představil na letošním CeBITu v Hannoveru. Jeho model má rozměry 190 x 165 x 43 mm a vejde se do něj slušná hardwarová dávka. Nejdůležitější součástí je procesor Intel pro socket LGA 1150, přičemž maximem může být model s TDP 65 W. To pokrývá i některé čtyřjádrové modely Core i7.





Na desce, která vyplňuje veškerý vnitřní prostor, máme čipovou sadu Intel H81 Express, dále tu jsou dva sloty SO-DIMM pro až 16 GB paměti DDR3-1600 MHz a co se týče procesoru, ten bude mít připraven speciální chladič s heatpipe a dvěma ventilátory, které si budou nabírat vzduch přímo přes vrchní panel. Bude tedy třeba skříň občas rozmontovat a zbavit prachu, protože to nevypadá, že by v horním panelu byly nějaké prachové filtry.





Tento systém se rozměry nemůže rovnat formátu Intel NUC, ale zato se odmění velmi dobrou výbavou. Pro úložná zařízení je připraven jeden mini PCIe pro karty plné velikosti s podporou mSATA, dále jeden SATA 6 Gbps a rovněž jeden SATA 3 Gbps, ovšem pouze jedna 2,5" pozice. Vedle toho tu je ještě jeden mini PCIe pro karty s poloviční velikostí, třeba moduly s Wi-Fi a Bluetooth.

Přední panel pak nese dva audio konektory pro mikrofon a sluchátka (Realtek ALC662), vypínač, čtečku karet SD a čtyři USB 2.0. Další dva USB 2.0 jsou vzadu a vedle nich ještě dvojice USB 3.0, takže na jejich nedostatek by si nikdo neměl stěžovat. Pak tu máme nezbytný napájeíc konektor, dva Gb Ethernetové adaptéry, dva sériové COM porty, opět dva DisplayPorty (nechybí podpora 4K Ultra HD) a navíc jeden HDMI.

Systém podporuje montáž pomocí VESA a systémy Windows 8.1, Windows 7 a Linux. Napájen bude z 90W adaptéru (19 V / 4,47 A) a k dispozici má být od příštího měsíce za cenu 178 euro.

Zdroj: Hexus.net
reklama