reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Shuttle XH97V: minibarebone pro tři displeje

9.10.2014, Jan Vítek, aktualita
Shuttle XH97V: minibarebone pro tři displeje
Společnost Shuttle je přeborníkem ve výrobě počítačů typu barebone a nyní si připravila malý model s objemem pouze tři litry, který je určen pro procesory do socketu LGA 1150 a nabídne možnost připojení až tří displejů.
Shuttle XH97V je tedy malý barebone, který je založen na čipové sadě Intel H97 a socketu LGA 1150 pro procesory Haswell a Haswell Refresh, jež mohou mít TDP až 65 W. Do toho se pohodlně vejdou i čtyřjádrové procesory Intel Core i7, takže máma na výběr. Předpokládá se využití jejich integrované grafiky, takže nejspíše půjde o HD 4400 nebo HD 4600.





Mezi hlavní vlastnosti tohoto barebone patří možnost zapojení až třech monitorů najednou, a to s rozlišením do Full HD a případně budeme moci zapojit jeden s rozlišením 4K. K tomu poslouží dva DisplayPort plus jeden HDMI. Dále nám toto PC na zadním panelu nabídne sériový port, dva USB 3.0, dva USB 2.0, jeden eSATA, RJ-45 pro Ethernet, tlačítko pro reset BIOSu a také tři audio konektory. Vedle toho je patrné, že PC nemá vlastní zdroj, neboť k napájení poslouží konektor DC IN a externí adaptér.





Pak tu jsou ale také přední vyklápěcí panely. Pod vrchním je umístěna pozice pro tenkou optickou mechaniku a spodní skrývá přední audio porty pro sluchátka a mikrofon a pak další dva USB 2.0 i 3.0.






Dovnitř tohoto barebone se dále vejdou až tři 2,5" zařízení nebo jeden 3,5" disk. Pokud se ale rozhodneme nainstalovat mechaniku, zbyde místo už jen pro dvě 2,5" zařízení. Výrobce říká, že jeho systém je schopen pracovat v rozmezí okolních teplot od 0 do 50 °C, je navržen pro nepřetržitý provoz a vybaven heatpipe pro chlazení procesoru a jistou technologií Smart Fan. Je zřejmé, že u takovéhoto zařízení není problém s vymyšlením speciálního systému chlazení, který bude využívat heatpipe a je jasné, že by se do něj nevešel klasický procesorový chladič. Tedy vešel, ale pak bychom asi už nenašli místo pro úložná zařízení. Je ale škoda, že galerie neobsahuje fotografii interiéru tohoto barebone, i když ukázán byl malinký obrázek chladicího prvku.





Pro dokončení počítače si tedy musíme pořídit procesor s maximálním TDP 65 W pro socket LGA 1150, dále až dva moduly DDR3 SO-DIMM a také pevný disk, SSD nebo optickou mechaniku podle uvedených možností. Volitelně to jsou pak i karty pro rozhraní miniPCIe, a to jedna plné velikosti a jedna poloviční. Celkové rozměry PC jsou 240 x 200 x 72 mm, napájení obstará dodávaný 90W adaptér. Podporované OS jsou Windows 7 a 8 i Linux.

Shuttle XH97V budou prý již zanedlouho k dispozici po celém světě, ale cena zveřejněna nebyla.

Zdroj: techPowerUp
reklama