reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Siemens C62 - První dojmy

7.10.2003, Petr Hájek, článek
Siemens C62 - První dojmy
Od německého Siemensu se na trh blíží další produkt stavící na standardně dobré podpoře zprávařiny, používající barvu, která neurazí a osvědčený vzhled s minimem inovací. Jak firma prohlásila, máme prý co do činění s "multimediálním" triband GSM 900/1800/1900 MHz přístrojem patřícím přibližně do střední cenové kategorie.

Jedno je jisté - Siemens C62 nijak zvlášť nepotěší ani nezarmoutí. Vzhledem k zaměření mobilu především na uživatele kladoucí důraz na práci s nejrůznějšími zprávami, je jeho vybavení přesně takové, jaké by člověk očekával: Polyfonické zvonění, podpora digitálního fotoaparátu QuickPic a MMS zpráv, Java a barevný displej. Ale podívejme se na jednotlivé položky podrobněji.

Jak již bylo naznačeno, Siemens C62 klade důraz na multimédia, dá se tedy vcelku oprávněně očekávat, že jeho silnou stránkou bude práce s nimi. Díky podpoře digitálního fotoaparátu Siemens QuickPic s integrovaným bleskem lze pohodlně jediným kliknutím zaznamenat požadovanou momentku a hbitě ji odeslat jinému uživateli či si ji uložit pro pozdější zpracování.

Vzhled je přiměřeně inovativní a zatvrzele Siemensovský zároveň, stříbrné provedení je pak něco jako bílá košile v oblékání, hodí se kamkoliv a nikoho neurazí. 12bitový displej Siemensu C62 zobrazující 4096 barev nabízí rozlišení 128 x 128 pixelů, což stačí až na 7 linií textu. Rozlišení a barevnost uživatel samozřejmě nejvíce vychutná právě u obrázků a her.

Java, stejně jako 16hlasá polyfonie, je dnes víceméně povinná výbava. Jak se tedy dá předpokládat, i Siemens C62 si lze dovybavit vlastními aplikacemi. Standardní je též přítomnost základní verze PIM aplikací a dalších drobností jako je budík, vibrační zvonění atd. SMS i EMS podpora je taktéž na svém místě, podobně i GPRS Class 4 (3 + 1) a WAPový prohlížeč verze 1.2.1.

Siemens C62 má při rozměrech 44 x 101 x 20 mm a váze 85 g objem 82 ccm. Použitý LiIon akumulátor má kapacitu 630 mAh a slibuje výdrž až 250 h ve standby módu nebo až 4,5 h hovoru. V odstínech "Eagle White," "Pigeon Blue" a "Cherry Red" by se Siemens C62 měl začít prodávat již během tohoto měsíce.
Zdroj: GSMBOX
reklama