reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Siemens M55 - Novinka pro mladé

12.3.2003, Pavel Bureš, článek
Siemens M55 - Novinka pro mladé
Nový telefon se německému výrobci podařilo velmi dobře utajit, první obrázky se objevily na německých webech až o víkendu. Dle označení by člověk řekl, že půjde o odolného následníka modelu S55, ale není tomu tak, M55 je téměř stejně vybavený jako Siemens S55. O nějaké extrémní odolnosti není v současné chvíli nic známo.

Pro začátek povinné velikostní údaje - rozměry jsou 101 x 46 x 21 mm a hmotnost 83 gramů.

Stylová novinka je po stránce designu celkem zajímavý telefon, někomu se může líbit, někomu ne. Dle press centra výrobce se jedná o stylový mobil pro mladé, vyspělé funkce vyžadující lidi. Bude to asi pravda, dost dobře si neumím telefon představit v rukou manažera, jeho místo bude spíše na dně školní brašny.

Na první pohled mě zaujala klávesnice, tlačítka nejsou tvarována do oválu, jak je zvykem, ale jsou špičatá a jednotlivé sloupce kláves jsou od sebe hodně vzdálené.

Pro milovníky výměnných krytů je připravena celá paleta, barevně jsou laděny do odstínů drahých kovů. Pod průhlednými bočními stěnami se skrývají diody, které při příchozím hovoru zuřivě blikají (taková malá diskotéka).

Mobilní telefon, který má být úspěšný, by měl mít barevný displej. Nejinak je tomu i u dnes představeného modelu, zobrazovač Siemensu M55 má rozlišení 101 x 80 pixelů a oproti modelu S55 zobrazuje na mobilním telefonu dostačujících 4096 barev. Barevný displej vybízí k možnosti uložení některých z mnoha obrázků na pozadí nebo posílání multimediálních zpráv, vlastní obrázky do ememesek vyfotíte přídavným foťákem Quickpic. V telefonu by mělo být pět předinstalovaných MMS.

GSM modul zvládá frekvence 900/1800/1900 MHz a GPRS 4+1 timeslot. Pro spojení s jinými přístroji je připraven USB kabel, Bluetooth a infračervený port je marné hledat.





V diskuzi na jednom z anglických webů se objevila vystihují označení - "diskotékový mobil" nebo také "diskotékový Siemens". Tomuto označení dělá čest editor vyzváněcích melodií. Jedná se o opravdový syntezátor, jež má na svědomí firma Steinberg, která není v audio oblasti žádným nováčkem. Tento "skladatel" umožňuje vytvářet až šestnáctihlasá zvonění.

Pro mobilní hráče jsou v telefonu připraveny tři vesměs sportovní hry. Pokud se někomu nebudou líbit, může si samozřejmě doinstalovat jiné v jazyce Java.

Přístroj pohání Li-Ion akumulátor o kapacitě cca 650 mAh. Mobil by měl vydržet v pohotovosti 250 hodin nebo 5 hodin hovoru (oba údaje pocházejí od výrobce).

Cena nedotovaného přístroje by neměla přesáhnout 11 000 Kč, masovějšímu rozšíření by tak nemělo stát nic v cestě. Je otázkou, jestli konzervativnější lidé nedají přednost modelu S55. O dostupnosti na evropských trzích zatím můžeme jen spekulovat, oficiální informace by měly být dostupné koncem týdne.




Zdroj: Siemens
reklama