reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Siemens MC60 - Triband kolibřík s foťákem

11.7.2003, Petr Hájek, článek
Siemens MC60 - Triband kolibřík s foťákem
Vzhledem k tomu, že jde o první Siemensácký telefon vybavený digitálním fotoaparátem, klade MC60 velký důraz na obrázkové zprávy, proto uživatelé budou schopni pořizovat a odesílat obrázky v rekordně krátkém množství kroků - údajně pouhých dvou. Po originalitě toužícím mobilistům má MC60 také co nabídnout - neobvyklý design tlačítek.
Triband GSM 900/1800/1900 MHz přístroj by měl být dostupný nejdříve v září 2003, po celém světě pak do konce roku. Uživatelé se mohou těšit na 12bitový displej (4096 barev) s rozlišením 101 x 80 pixelů schopný zobrazit až 7 linií textu. Displej bude samozřejmě zároveň sloužit i jako hledáček pro vestavěný digitální fotoaparát, který zvládá 4 rozlišení - nejvyšší 352 x 288 (0,1 MPix) známé jako CIF.

Mezi další pokročilé funkce MC60 patří podpora J2ME MIDP 1.0, GPRS Class 8 a "pokročilých datových přenosů" (že by náznak HSCSD?). Telefon podporuje všechny obvyklé druhy zpráv - SMS, EMS i MMS, také u něj nalezneme WAP prohlížeč verze 1.2.1 s částečnou podporou specifikace WAP 2.0 a 1 MB paměti sdílené MMS zprávami, obrázky, polyfonickými melodiemi atd.

Na svého poměrně konzervativního rodiče má MC60 docela neobvyklý vzhled - nejvíce do očí bijící jsou patrně klávesy uspořádané do velkého "X". MC60 také podporuje vyměnitelné kryty CLIPit, uživatelé tedy opět nejsou vázáni na jedinou barvu. Hravé povahy jistě potěší možnost stažení dalších her či aplikací v patřičném formátu.

Siemens MC60 je při rozměrech 109 x 46 x 21 mm nejen jedním z nejmenších mobilních telefonů vybavených digitálním fotoaparátem, ale také patří k jednomu z nejlehčích - váží totiž pouhých 86 g. O zásobování energií se stará LiIon akumulátor kapacity 700 mAh, který by měl udržet přístroj v chodu až 250 h ve standby módu nebo až 5 h hovoru.

Mobilní telefon bude prodáván v Evropě ve třech provedeních: Aquamarine, Titanium a Grenadine od září letošního roku.
Zdroj: infoSync
reklama