reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Siemens představuje modely A52 a C60

4.7.2003, Petr Hájek, článek
Siemens představuje modely A52 a C60
Všem mobilním telefonistům jistě dobře známá společnost Siemens včera v Moskvě představila další dva doplňky do svojí početné řady telefonů: lowendový Siemens A52 a zástupce střední třídy C60. Zatímco první disponuje pouze černobílým displejem a nemnoha vlastnostmi, jeho kolega nabízí pokročilejší funkce jako podporu MMS, barevný displej a možnost připojit digitální fotoaparát.
Siemens C60 je triband GSM 900/1800/1900 MHz model s GPRS Class 8 podporující službu Multimedia Messaging (MMS), díky které není problém s připojitelným digitálním fotoaparátem pořídit obrázek, přidat k němu zvuk a vše odeslat na jiný MMS přístroj. Barevný 12bitový displej (4096 barev) sloužící též jako hledáček je schopen zobrazit až 5 linií textu při rozlišení 101 x 80 pixelů.

Navíc k MMS podporuje C60 samozřejmě také obvyklé SMS a EMS zprávy, polyfonické zvonění a nalezneme u něj i prohlížeč WAPu 1.2.1. Díky řadě CLIPit krytů si uživatelé budou moci v rámci možností pozměnit vzhled zařízení k obrazu svému.

Napájení obstarává akumulátor kapacity 700 mAh typu LiIon, který je přístroji o rozměrech 110 x 47 x 23 mm a váze 85 g schopen dodávat energii až 250 h ve standby módu nebo 5 h hovoru.

K C60 se bude nabízet široké spektrum originálního firemního příslušenství. Vedle fotoaparátku QuickPic s bleskem a obligátních krytů zahrnuje portfolio doplňků C60 i Car Kit Comfort, Car Kit Portable, Basic Car Pack nebo Mobile Holder. Nechybí nabíječky, datové kabely a záložní akumulátory.

Siemens A52 je také kompatibilní se stejně širokou řadou Siemensáckého příslušenství, ale co do vlastností je telefon znatelně chudší. Se svým černobílým displejem a dualband GSM 900/1800 MHz je A52 zaměřen jednoznačně na zákazníky vybírající především podle ceny, případně ty, pro které není vlastnostmi nacpaný mobil životní prioritou. Přístroj zvládá pochopitelně pouze SMS a EMS, MMS zprávy se zde nekonají.

Telefon opět podporuje řadu vyměnitelných CLIPit krytů, polyfonii a nemůže u něj chybět ani tradiční možnost zobrazení nějakého stylového loga namísto názvu operátora. Podobně jako C60, i A52 je napájen z akumulátoru kapacity 700 mAh a má tím pádem identickou výdrž ve standby módu i při hovoru - 250 h a 5 h.

Oba mobilní telefony budou široce dostupné během letošního září, cena zatím nebyla stanovena.

Zdroj: infoSync
reklama