reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Siemens představuje Siemens ST60

13.1.2004, Petr Hájek, článek
Siemens představuje Siemens ST60
Společnost Siemens oficiálně představila další přístroj z produktové řady mobilních telefonů ST - model Siemens ST60, který je zřejmým nástupcem typu Siemens ST55, jenž se na pultech objevil sotva před pár měsíci. Novinka má integrovaný digitální fotoaparát, umí zachytávat i odesílat video, má 4x digitální zoom a 16bitový displej zobrazující 65536 barev.



I při váze pouhých 87 gramů má přístroj stále dost zajímavých vlastností, aby zaujal potenciálního zákazníka. Největším tahákem Siemensu ST60 je ale samozřejmě vestavěný digitální fotoaparát, díky kterému je mobil jedním z prvních přístrojů v Evropě, které zároveň pořizují statické snímky a také nahrávají videa (těch se mimochodem do 5 MB paměti příliš nevleze).


Telefonu nechybí podpora GPRS Class 10 (4 + 2), obsahuje vestavěný WAP 2.0 prohlížeč a poradí si i se spouštěním J2ME aplikací (několik her různých žánrů je již v dodávce).

Siemens ST60 rovněž obsahuje několik nástrojů, Siemensem nazývaných "life management," což ale není nic jiného než tradiční pomůcky jako je mailový klient, adresář, organizér s připomínačem, konvertor měn, kalkulačka atd. Ovladač je 5cestný a jak je nejen u Siemensu zvykem, i stisknutí do jednotlivých směrů spouští různé aplikace.

Co se týče možnosti trochu si Siemens ST60 zosobnit, tak pro hračičky ani zde nechybí 40hlasá polyfonie, jež jistě uspokojí i ty nejnáročnější fanoušky kvalitních melodií. A ještě se podívejme, copak nalezneme pro ST60 mezi příslušenstvím - Headset PTT, datový kabel se sériovým rozhraním, 750 mAh LiIon akumulátor a nabíječku použitelnou kdekoliv v EU.

Siemens ST60 značně trpí mizernou konektivitou, protože jej s vnějším světem spojíte maximálně tak přes kabel. Telefon se v nabídkách prodejců objeví ještě před koncem ledna.
Zdroj: infoSync
reklama