reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Siemens SL55 - Vysouvací šikula

11.3.2003, Pavel Bureš, článek
Siemens SL55 - Vysouvací šikula
Dlouho očekávané se stalo skutkem - německý výrobce mobilních telefonů včera oficiálně představil stylově-manažerský telefon SL55 s výsuvnou zadní částí podobnou té, jakou má Nokia 7650. Nový mobil je vzhledem ke své koncepci překvapivě malý. Některé funkce bohužel chybí, přesto se ale jedná funkčně o velmi "nacpaný" telefon.

Na fotografiích zaujal Siemens SL55 každého, komu jsem těch pár obrázků ukázal. Mobil se bude prodávat v několika provedeních, všechny budou mít stejný stříbrný rámeček na krajích přední strany, různá bude barevná výplň v okolí displeje.
Nezvyklý designový prvek - rýhování sluchátka, vypadá velmi působivě a dodává mobilu jakousi eleganci. Dle označení se může zdát, že SL55 je následníkem modelů Siemens SL45i a S55, ale není to tak docela pravda.

Tento vysouvací Siemens spadá spíše do třídy stylových telefonů, i když v saku manažera ostudu také neudělá. Absence bezdrátové technologie Bluetooth by se u stylového přístroje dala tolerovat, absence kamerky už nikoli. Pro spojení s jiným přístrojem si budeme muset vystačit s infračerveným portem. Dle vyjádření zahraničních novinářů mobil nijak nevrže, jen byli překvapení absencí čočky integrovaného fotoaparátu.

Při prvních zmínkách o telefonu všichni napjatě sledovali, jestli se Siemens poučil a integroval do vybaveného telefonu odpovídající displej (ne jako u S55). Očekávání se naplnila částečně, a tak displej s rozlišením 101 x 80 pixelů, podporuje zobrazování přijatelných 4096 barev. Vysoké rozlišení dovoluje zobrazit až 7 řádků textu při zvoleném menším písmu. Přístroj má rozměry 81 x 44 x 22 mm a hmotnost 80 gramů.
GSM modul pracuje na frekvencích 900/1800/1900 MHz a pro datové přenosy je vybaven GPRS třídy 8. Datové schopnosti využijete při stahování programů v Javě a vícehlasých melodií, odesílání MMS (o velikosti 160 x 120 obrazových bodů) a při WAPování. Zmiňuji se o odesílání multimediálních zpráv, tato technologie by bez možnosti odesílání vlastních obrázků ztratila smysl, proto je tu přídavný foťáček QuickPic (max. rozlišení 640 x 480).

Mobil pravděpodobně nebude disponovat slotem na nějakou z mnoha paměťových karet, velikost interní paměti známá zatím není, malá ale nebude. V telefonním seznamu půjde ke každé osobě uložit více čísel, adresu, e-mail a datum narozenin či jiného výročí.




Pro zábavychtivou část populace Siemens připravil mnoho vyzváněcích melodií a tapet na displej. Nebudou chybět ani hry: osvědčený Tetris a Golf, obě dvě lze hrát pomocí textových zpráv s více hráči.

Pohotovostní doba udávaná výrobcem je 200 hodin, doba hovoru 4 hodiny. Bližší informace se dozvíme až na CeBITu, dle neoficiálních zpráv prodej v Evropě započne koncem května, cena 550 EUR.


Zdroj: infoSync
reklama