reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
7.11.2014, Jan Vítek, aktualita
Bývalý pracovník agentury NSA uvedl, že rozsáhlá podpora šifrování dat, kterou zavádí u svých produktů Apple a Google, jim přinese podobný osud, jako potkal firmu Blackberry. A není sám, kdo šifrování kritizuje.
richie_ke (4) | 7.11.201422:31
alebo iny konspiracny pohlad ­- uz je davno dohodnuty backdoor, ale navonok je potrebne zachovat dekorum, aby upokojili pouzivatelov
Odpovědět2  0
Luk Skywalker (510) | 7.11.201414:27
No klasicky, fandím Googlu i Applu. Jediné co USA může dělat a nejspíš udělá jsou zákony, které samy vlády a tajné služby nedodržují. Ale celkově si Google, Apple a další společnosti mohou dělat co chtějí, bo je jedna vláda nepoloží.
Odpovědět0  0
Jimmz147 (145) | 7.11.201413:17
No, ještě aby se NSA a podobným organizacím líbilo, že si budou moct i běžní uživatelé chránit svoje soukromí. Vůbec bych se nedivil, kdyby si v USA uzákonili, že každé prodané zařízení musí mít backdoor, případně nesmí být pod pohrůžkou několikaletého vězení šifrované ­(což už v jisté formě je...když vládě neprozradíte heslo ke svým šifrovaným souborům, jdete na dlouho sedět­). Vše samozřejmě v zájmu ochrany státu, boje proti terorismu případně jakýkoliv jiný nesmysl co se jim hodí do krámu.
Upřímně, zločinec co využívá moderní technologie a nějakým způsobem nešifruje, či jinak nezabezpečuje je buď A­) malá ryba B­) i*iot, takže se opět jedná o snahu šmírovat všechny a všechno.
Odpovědět2  0
Jijirka15 (20) | 7.11.201414:51
Stále ale platí ­- ­"Máte právo mlčet, ale cokoliv řeknete....."
Odpovědět0  0
Jimmz147 (145) | 7.11.201415:14
Bohužel díky Patriot Act Vás může to mlčení stát velice draho. V USA už bylo několik případů kdy odmítnutí sdělení hesla k šifrovaným souborům vyústilo v několik let natvrdo.
Jinak Google a Apple jsou dost velké a vlivné firmy aby si z prohlášení Mr. Bakera nemuseli moc lámat hlavu. A co si vládní organizace myslí o soukromí uživatelů je myslím zřejmé z ukončení TrueCryptu. Čím museli tvůrcovi vyhrožovat když ze dne na den bez vysvětlení ukončit celý projekt? ­- Osobní názor
Odpovědět2  0
durib (290) | 8.11.201418:27
Nesmíš říct, že to víš a nepovíš. Musíš říct, že ho už neznáš, prostě jsi ho zapomněl. Tuto skutečnost ti nedokážou. A na nic dalšího už odpovídat nemusíš. Samozřejmě, že oni si najdou nějakou jinou špínu, klidně vykonstruovanou. Ale informace, co má člověk v hlavě, ty zatím naštěstí extrahovat neumíme ­(pominu­-li mučení, kde se každý přizná k čemukoliv­).
K tomu šifrování­- samozřejmě, že tam JE a bude backdoor. Ať už ve formě přímé, kde stačí znát nějaké admin heslo, tak ve formě slabého zabezpečení, kdy je šifra záměrně oslabena. Hash se totiž musí z něčeho generovat a to něco je právě to slabé místo. Písemné heslo nějak nepřipadá v úvahu, protože to přece uživatelé nebudou vyťukávat a když už, tak bude slabé na na prd. Face recognition? Haha, to určitě. Co dál, otisk prstu? Hloupé stejně jako Face R. Jaké zabezpečení je tedy stejně bezpečné, jako silné heslo? Toto šifrování vidím, jako pseudo, kde si neznalý uživatel myslí, jak je v bezpečí a ono nic.
Odpovědět1  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.