reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

SilentiumPC Alea M50: herní kostka pro výkonná PC

4.3.2015, Jan Vítek, aktualita
SilentiumPC Alea M50: herní kostka pro výkonná PC
SilentiumPC pomocí Alea M50 Pure Black rozšiřuje řady herních skříní typu kostka, které jsou určeny pro menší základní desky. Tentokrát to ale nejsou Mini-ITX, ale Micro-ATX, takže nepůjde o tak malý herní systém.
SilentiumPC Alea M50 Pure Black Case je tedy skříň formátu, který se běžně označuje jako kostka a jako taková má klasické uspořádání se dvěma oddělenými komorami. Jako správná herní skříň má v bočnici plexi, a to dokonce na obou stranách. Vyrobena je jinak z klasických materiálů, oceli SECC, plastu ABS a perforovaného plechu vepředu a nahoře. Při pohledu zepředu tak trochu připomíná známou BitFenix Prodigy.





Vnitřek je rozdělen jako obvykle na dvě komory, přičemž spodní je určena pro zdroj a úložná zařízení. Máme tu místo pro klasický ATX zdroj a pak čtyři 2,5" zařízení nebo dvě 2,5" a tři 3,5". V horní komoře je pak místo pro optickou mechaniku či jiné 5,25" zařízení a dále samozřejmě i pro základní desku Micro ATX a další komponenty.





Do desky můžeme vměstnat až 360 mm dlouhé grafické karty a co se týče prostoru pro procesorový chladič, zde skutečně omezeni nejsme, protože nad procesorem je 205 mm místa. Pro základní chlazení je uvnitř nainstalován 200mm přední ventilátor na 700 RPM a zadní 120mm ventilátor na 1200 RPM s bílými LED. Skříň také nabízí různé montážní pozice pro radiátory vodního chlazení, přičemž nahoru můžeme vedle sebe umístit dokonce dva 240 nebo 280mm.





Přední panel nese dva porty USB 2.0, jeden USB 3.0, dva audio a také čtečku karet SDXC. Celkové rozměry skříně jsou 410 x 412 x 279 mm (V x H x Š) a hmotnost 5,4 kg. Jde tedy o poměrně velkou skříň, která může nést velmi výkonnou a díky podpoře radiátorů i dobře chlazenou herní sestavu.

Zdroj: techPowerUp
reklama