reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

SilentiumPC Brutus M25: levná a dobře vybavená skříň

24.6.2014, Jan Vítek, aktualita
SilentiumPC Brutus M25: levná a dobře vybavená skříň
Od společnosti SilentiumPC přichází na trh nová levná skříň s celkovým označením Brutus M25 Pure Black Case. Nejde tedy o úplně nejlevnější model a jak výrobce říká, má za úkol nabídnout slušnou kvalitu za přiměřenou cenu.
SilentiumPC Brutus M25 Pure Black Caseje vcelku jednoduchá skříň určená pro běžné počítače. Vybavena je plastovým předním panelem vyloženým perforovaným plechem, v němž máme tři záslepky pro 5,25" zařízení.





Design je vcelku nekomplikovaný a jednoduchý. Černou barvu narušuje pouze modrý pruh v horní části panelu a pak také logo firmy dole. Výrobce se také rozhodl trošku upravit boční panely, které byly vypouleny, díky čemuž se do skříně vejde vyšší procesorový chladič a za tray také kabeláž. Ve specifikacích se uvádí, že je možné nainstalovat až 158 mm vysoký chladič. Je tedy vidět, že vypoulení bočnic bylo spíše nutností, protože kolem 158 mm na výšku má řada věžovitých modelů se 120mm ventiltátory.





Přední panel skříně nám nabídne čtečku karet SDXC a také regulátor ventilátorů se třemi rychlostmi, takže půjde nejspíše o jednoduché přepínání mezi 12, 7 a 5 V. Za všemi těmito prvky, tedy i dvěma porty USB 2.0, jedním USB 3.0 a audio konektory, je pak jednoduchá dokovací stanice pro HDD či SSD s rozhraním SATA.





Ještě co se týče prostoru uvnitř skříně, pak je možné instalovat až 320 mm dlouhé karty a pro napájecí zdroj je tu místa více než dost. V tiskové zprávě to sice není uvedeno, ale diskové šachty vypadají na to, že poskytnou místo pro tři pevné disky a stejně tolik SSD. Optické mechaniky pak bude možné instalovat bez použití šroubků. Specifikace na stránkách výrobce to potvrzují, přičemž u středové šachty můžeme posunout přepážku a z 2,5" pozic udělat 3,5". A někde by ještě měla být jedna další pozice vyhrazená pro 2,5" zařízení.





Pro chlazení skříně je možné instalovat až pět 120mm ventilátorů, a to dva dopředu, dva nahoru a jeden dozadu, přičemž výrobce v základním balení dodá jeden přední a jeden zadní ventilátor. A nyní už k ceně. Ta byla stanovena na 999 Kč nebo 39 euro. Dle výpisu z Heureky to ale vypadá, že se skříň do obchodů ještě nedostala.

Zdroj: TZ SilentiumPC
reklama