reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

SilverStone Grandia GD10 pro HTPC

12.8.2014, Jan Vítek, aktualita
SilverStone Grandia GD10 pro HTPC
SilverStone, známý výrobce počítačových skříní, si připravil nový model HTPC skříně Grandia GD10, kterou tedy budeme moci využít i jako klasickou skříň desktopového formátu. Určena je pro větší sestavy.
SilverStone Grandia GD10 je tedy skříň určená především pro počítače typu HTPC, ale to neznamená, že se do ní vejde jen malá sestava. Spíše naopak, dovnitř se vejde i základní deska formátu SSI-CEB, natož pak ATX, a to především díky tomu, že taková deska může v podstatě využít celý půdorys.





Skříň je vepředu vybavena zamykatelným panelem, díky němuž je nenápadná a neukazuje na odiv žádné tlačítko, konektor nebo mechaniku. O chlazení se zde postarají velké boční ventilátory, které mají k dispozici i prachové filtry, jež můžeme snadno vyjmout a očistit.





Jedna boční pozice je však připravena pro napájecí zdroj, který je umístěn hned vedle desky, a to podobně, jako u moderních skříní typu Middle Tower. V zadní části pak ještě máme dvě pozice pro 80mm ventilátory a vedle standardního počtu sedmi záslepek tu máme ještě jednu nahoře.





Pozice pro mechaniku je tu jedna a můžeme ji využít pro pevný disk nebo dvě 2,5" SSD. Dále tu jsou dvě další pozice pro 3,5" pevné disky, z nichž jednu můžeme využít pro 2,5" SSD a nakonec je tu jedna vyhrazená pozice pro SSD. Dovnitř můžeme vměstnat karty dlouhé maximálně 31 cm, což je více než dost, ovšem procesorový chladič může mít na výšku maximálně 138 mm, takže velké věžovité modely se sem nevejdou.

Celkové rozměry skříně jsou 442 x 171 x 362 mm a hmotnost 4,8 kg. Vyrobena je především z 0,8mm oceli SECC, přičemž přední panel má být plastový, ale jeho otevírací dvířka zase hliníková. Cena byla stanovena na 106 USD a dostupnost naplánována na 18. srpen.

Zdroj: TZ SilverStone
reklama