reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Slíbili jste někomu něco v e-mailu? Cortana vám to připomene

10.2.2017, Jan Vítek, aktualita
Slíbili jste někomu něco v e-mailu? Cortana vám to připomene
Microsoft postupně vylepšuje svou virtuální asistentku Cortanu, která nyní dostala nové funkce, mezi něž patří i schopnost připomenout nějaký slib, který jste odeslali v e-mailu. Znamená to tak, že necháte Cortanu probírat se svou korespondencí.
Nové funkce byly zmíněny na blogu Windows Experience, kde je zveřejnili zástupci Microsoftu. Současně s tím se dozvídáme, že Insideři si již mohou nově hrát se sestavením 15031, které nabídne nové funkce jako Compact Overlay Window nebo softwarový PiP (Picture in Picture).





Nová funkce Cortany by tak měla fungovat zcela automaticky. Asistentka bude mít přístup k e-mailovým zprávám, které bude rozpoznávat, a tak zjistí, že jste někomu napsali například: "Pošlu ti stručné shrnutí do konce příštího dne". Ve vhodnou dobu nám to Cortana ve formě vyskakovacího okna připomene, aniž bychom si museli takovou událost sami nastavovat. Microsoft k tomu používá AI trenovanou pomocí strojového učení, kterou vytvořili v Microsoft Research. Pochopitelně to ale také znamená, že budete serverům Microsoftu dobrovolně odesílat obsah svých e-mailů.

Aktuálně bude tato nová funkce Cortany k dispozici americkým uživatelům služeb Outlook.com a Office 365. V příštích týdnech ji budou moci využít také uživatelé telefonů a jiných zařízení se systémy Android a iOS. Nemusíte se obávat, že by se tato funkce zapnula sama. Bude k tomu zapotřebí vašeho souhlasu.





Co se týče nového Compact Overlay Window jako součásti Windows 10 Insider Preview Build 15031, to si již mohou vyzkoušet Insideři. Tato funkce nám umožní vybrat si okno, které připneme na určité místo, kde bude vidět vždy na povrchu všech oken. Stejnou funkci mají třeba přehrávače videa nebo aplikace pro TV karty. Není zřejmé, zda tato funkce funguje pro jakékoliv a libovolné okno s aplikací, ale prozatím pracuje přinejmenším s aplikací Movies & TV a Skype Preview.

Dále tu máme novinku Dynamic Lock, který dokáže uzamknout přístup k počítači, když nejsme poblíž. To se děje na základě spárování s telefonem nebo jiným zařízením vybaveným rozhraním Bluetooth. To je také funkce, kterou už dobře známe třeba právě ze světa mobilních telefonů, které lze tako spárovat s nositelným zařízením.

Pak můžeme zmínit také Windows Game Bar s rozšířenou podporou plné obrazovky, kterou získalo 52 nových her. I v režimu plné obrazovce tak v nich půjde zobrazit nabídku Game Bar a s její pomocí začít třeba se záznamem do videa. Seznam těchto her je k dispozici na blogu Microsoftu (viz zdroj).

Zdroj: Microsoft
reklama