reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Služby Googlu dnes postihl rozsáhlý výpadek

14.12.2020, Milan Šurkala, aktualita
Služby Googlu dnes postihl rozsáhlý výpadek
Produkty společnosti Google jsou pro mnoho lidí takřka životně důležité a dnes jsme se mohli setkat s rozsáhlým výpadkem služeb tohoto giganta. Přerušení služeb postihlo zejména Evropu a severovýchod Ameriky.
Ani obrovské množství serverů nemusí zaručit, že budou nabízené služby vždy dostupné. Dnes se o tom přesvědčila společnost Google, kterou postihl zhruba třičtvrtěhodinový výpadek jejích služeb. Ty začaly vynechávat okolo 12:50 našeho času a chvíli po 13:30 se začalo vše vracet do správných kolejí. Postižena byla většina služeb Googlu a lidé hlásili, že jim nefunguje vyhledávání, Gmail, Dokumenty a další kancelářské nástroje, Kalendář a mnoho jiných služeb.
 
Google logo
 
V dnešní době online výuky i práce zamrzel výpadek Google Meet, problém se týkal i serverů YouTube nebo Google Mapy a cloudového úložiště Disk (Drive). Špatně fungovaly i termostaty Google Nest a chytré reproduktory Google Home. Příčinou výpadku byl pád autentizačního systému kvůli problémům s kvótami interního úložiště tohoto systému. Lidé se tak v mnoha případech nemohli přihlašovat, případně služby nefungovaly stabilně, pokud vůbec. Většina postižených byla v Evropě, ale problémy se týkaly také východního pobřeží v USA.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama