reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Smartfounovská loupež století!

21.11.2002, Petr Hájek, článek
Smartfounovská loupež století!
Patrně první pořádný smartfoun na světě - Orange SPV (Sound Picture Video) postavený na platformě Microsoft Stinger (Window Smartphone 2002) se ještě ani pořádně nedostal na trh a už se krade ve velkém...
Při vloupání do skladu u Heathrow minulý pátek ukradli zloději celkem 1.400 smartfounů Orange SPV. Tato krádež samozřejmě nepřímo postihla velkou spoustu místních malých obchodníků a dodavatelů, přes které si zákazníci objednali tyto sympatické stroje. Značně rozhořčená reakce prodejců je poměrně logická, protože dlouho očekávané smartfouny byly často předobjednávány spoustou lidí i týdny dopředu a pokud dochází k problémům, obchodník okamžitě ztrácí pro příště na reputaci (no znáte to - namíchnutý zákazník u vás příště asi nenakoupí...).
Mluvčí společnosti Orange se nechal slyšet, že krádež by neměla způsobit v distribuci ani zásobování žádné větší problémy, protože tato nepříjemnost se týká pouze lokální oblasti. Zásoba na trhu by měla být dostatečná, protože produkce z Taiwanu tuto regionální díru brzy hbitě zalátá.

Metropolitní policie krádež vyšetřuje, tak uvidíme...

Zdá se, že podsvětí se snaží jít s dobou, vzpomeňme jen začátek jara, kdy si v Londýně někdo odnesl 26.000 mobilů značky Samsung nebo když byly ukradeny mobily A300 za 4,2 miliónu Liber v Hayes.

Všem těmto ukradeným strojům byl zablokovány přístup do sítě na základě seznamu International Mobile Equipment Identity (IMEI) kódů ukradených strojů, jinak řečeno, čísla se hned ocitla na černé listině Orange.

Čtenáři, využijte dnes řádně své anonymity a podělte se s námi o Váš geniální nápad, jak naložit se 1.400 smartfouny pod postelí... ?
reklama