reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sociální sítě zablokovaly Donalda Trumpa, některé i na neurčito

8.1.2021, Milan Šurkala, aktualita
Sociální sítě zablokovaly Donalda Trumpa, některé i na neurčito
Protesty ve Washingtonu, které doprovázely ukončení aktivního úřadování prezidenta Donalda Trumpa a které si vyžádaly několik lidských životů, zasáhly i sociální sítě. Ty kvůli závadnosti příspěvků mazaly prezidentovy komentáře, někdy i blokovaly účty.
Ukončení aktivního úřadování prezidenta Donalda Trumpa rozhodně není hladké a je plné nesouhlasů. To vyústilo dokonce v protesty ve Washingtonu, které si vyžádaly několik lidských obětí. "Veselo" ale bylo i na sociálních sítích, kde Trump opětovně prohlásil výsledky voleb za "ukradené", a že to nejen druhá strana dobře ví. Sociální sítě ale poslední dobou přistoupily ke striktnějšímu vyhodnocování obsahu např. co se týče lživých informací o výsledcích voleb nebo podněcování násilí.
 
Donald Trumpilustrační foto, autor: Gage Skidmore [CC BY-SA 2.0], přes Flickr
 
Aby se tak násilnosti ještě nestupňovaly, většina velkých sociálních sítí přistoupila k zablokování závadných příspěvků a některé dokonce k zablokování celého Trumpova účtu. YouTube tak smazal Trumpovo video stejně jako Facebook. Ten prezidentovi zablokoval účet nejprve na 24 hodin, později na 2 týdny a nyní je ban nastaven na neurčito. Twitter žádal Trumpa o smazání 3 tweetů, které porušovaly podmínky, a zakázal mu vytvářet další po dobu 12 hodin. Na neurčito Trumpovi odstavil účet i Twitch a v případě Shopify byla pozastavena činnost obchodu trumpstore.com, kde se prodávaly propagační produkty.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama