reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sonnet Tempo a Patriot Torch: moderní SSD

2.12.2014, Jan Vítek, aktualita
Sonnet Tempo a Patriot Torch: moderní SSD
Společnosti Sonnet a Patriot si připravily nové modely SSD, a to Tempo a Torch. Společnost Sonnet se však vydala cestou rozhraní PCI Express, zatímco Patriot vyrobil nové modely klasického 2,5" formátu s rozhraním SATA.
Zajímavější tedy bude nejspíše právě model Sonnet Tempo, který přichází na trh v podobě velmi nízké karty pro rozhraní PCI Express x4. Ta ovšem evidentně slouží pouze jako redukce pro uchycení dlouhého modulu M.2, na němž je vlastní SSD. Logicky by tedy mělo být bez problémů možné tento modul odšroubovat a zapojit do slotu M.2 na vaší základní desce, pokud tedy takový máte.





Modul Tempo PCIe SSD PCI Express nabídne kapacitu 512 GB, tedy alespoň v této své nejnovější inkarnaci. Slibuje přitom datovou propustnost až 1100 MB/s, což je pro SSD s rozhraním SATA nedostupné. Více nám o výkonu tohoto modelu výrobce neprozradil a ve zbytku zprávy se věnuje způsobu jeho využití jako systémového disku nebo rychlého úložiště a ujišťuje, že bude bez problémů fungovat se systémy OS X 10.8.5+ (včetně Yosemite), Microsoft Windows 8 a 7 a Windows Server 2012 či 2008. Nejnovější model Sonnet Tempo je pod označením PCIE-SSD1-512-E k dispozici za cenu 799 USD, ovšem v našich obchodech zatím ne.





Druhou novinkou je Patriot Torch v podobě klasických 2,5" SSD s výškou 7 mm pro rozhraní SATA 6 Gbps. Z tohoto rozhraní je Torch schopný vymáčknout v podstatě maximum, a to reálných 555 MB/s při čtení a 535 MB/s při zápisu. Nabídnou 120 GB nebo 240 GB 16nm synchronní paměti MLC NAND Flash řízené kontrolerem Phison PS3110. Zmíněné rychlosti tedy platí pro větší 240GB model, zatímco u 120GB se dočkáme čtení rychlostí 545 MB/s a zápisu 430 MB/s. Co se týče cen, můžeme očekávat příznivých 106,10 USD a 66,60 USD.

Zdroj: techPowerUp
reklama