reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sony Ericsson chystá herní smartphony s Androidem 3.0

13.8.2010, Jakub Doležal, aktualita
Sony Ericsson chystá herní smartphony s Androidem 3.0
Japonsko-švédský výrobce mobilních telefonů prý pilně pracuje na vývoji nové herní platformy a jako základ použil operační systém Android. Zdá se, že po telefonech a tabletech se projekt společnosti dostává do další velmi populární oblasti....
Japonsko-švédský výrobce mobilních telefonů prý pilně pracuje na vývoji nové herní platformy a jako základ použil operační systém Android. Zdá se, že po telefonech a tabletech se projekt společnosti dostává do další velmi populární oblasti.



Na současné telefony s operačním systém Android je sice možné sehnat již několik desítek her, avšak stále chybí kvalitnější herní tituly a ani ovládání jednotlivých komunikátorů není tak pohodlné, jako například na PSP Go. Tuto skutečnost by mohla změnit společnosti Sony Ericsson, která prý hodlá přenést své zkušenosti s konzolemi do nových telefonů.

Celý projekt je zatím zahalen mnoha otazníky, nicméně i tak jsou již k dispozici první nepotvrzené informace. Herní telefony by měly částečně připomínat již zmiňované PSP Go a na pohled obyčejný telefon bude skrývat výsuvnou část, kde budou umístěny speciální klávesy. K vidění jsou již i první prototypy a design je prý velice povedený.


Komunikátory prý budou podobné PSP Go

Uhlopříčka by se měla pohybovat mezi 3,7“ až 4,1“ při rozlišení alespoň WVGA (800x480). Dostatek výkonu dodá platforma Snapdragon a procesor na frekvenci 1 GHz. Nicméně na trhu jsou k dispozici i silnější řešení, jako je například Hummingbird od Samsungu, který je nyní používán v modelu Galaxy S. Přítomen bude samozřejmě fotoaparát s rozlišením alespoň 5 MPix.

Nabídka herních titulů by mohla být velmi zajímavá, neboť se Sony za „zády“ je náklonost ostatních herních producentů částečně zaručena. Již teď se hovoří o velikánech, jako je například God of War, nebo Call of Duty: Modern Warfare. Základem bude již zmiňovaný Android 3.0 (Gingerbread) a v aplikaci Android Market je pak naplánována speciální sekce her určená pro tyto zařízení.


Stane se Android masivní herní platformou? (foto zdroj: ubergizmo)

Znovu je však potřeba zopakovat, že se jedná o neoficiální zákulisní drby, které se nakonec mohou zcela lišit od reality. Stejně tak se může změnit i říjnové datum vydání.

Zdroj: Engadget
reklama