reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sony koupilo firmu Altair, chystá se na Internet věcí

27.1.2016, Milan Šurkala, aktualita
Sony koupilo firmu Altair, chystá se na Internet věcí
Společnost Sony hledá nové trhy pro uchycení a už dlouhou dobu si hodně slibuje od Internetu věcí (IoT). K tomu by ji mohl pomoci její poslední nákup, převzala totiž izraelskou společnost Altair vyrábějící LTE čipy.
Není to tak dávno, co společnost Sony odkoupila divizi snímacích čipů od Toshiby a už opět nakupovala. Tentokrát zamířila do Izraele a za 212 milionů dolarů koupila společnost Altair, která vyvíjí a vyrábí moderní LTE čipy. Ty se používají v mobilních telefonech, ale předpokládá se, že obrovské využití najdou v nově vznikajícím Internetu věcí (Internet of Things - IoT).


Sony logo


Právě od této oblasti si Sony hodně slibuje a Internetem věcí argumentovalo na dohady o odprodeji ztrátové divize mobilních telefonů. Právě smartphony budou mít s Internetem věcí hodně společného a Sony zde nechce chybět. Zbavit se této divize do budoucna by ji mohlo hodně poškodit. Nákupem Altairu by Sony mohlo posílit svou pozici v IoT technologiích. Zatímco dnes IoT zařízení komunikují přes Wi-Fi nebo Bluetooth, předpokládá se, že velkou, ne-li stěžejní roli, bude v budoucnu při komunikaci hrát LTE. Transakce by měla být dokončena v únoru 2016.


Altair logo


Zdroj: sony.net, pcworld.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama