reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sony možná přichystá podporu PlayStation VR na PC

29.3.2016, Jan Vítek, aktualita
Sony možná přichystá podporu PlayStation VR na PC
Viceprezident společnosti Sony Computer Entertainment prozradil, že jeho společnost zvažuje nabídku podpory systému PlayStation VR i na PC. Vedle toho se objevily nezaručené zprávy o chystané konzoli PlayStation 4.5.
Informace o podpoře PlayStation VR na PC přichází přímo z úst viceprezidenta Masayasuho, který se jako zástupce Sony Computer Entertainment nechal zpovídat serverem Nikkei. Co si ale máme představit pod podporou či kompatibilitou PlayStation VR s PC? Jde prostě o možnost využití virtuálního headsetu na počítači s OS Windows či možná i jiným, což by bylo pro uživatele PC výhodné, neboť PlayStation VR se bude prodávat za 399 eur, což je podstatně méně v porovnání s Oculus Rift nebo HTC Vive.





Samotná společnost Sony sice nedávno přiznala, že Oculus Rift poskytuje kvalitnější VR (tedy lepší grafiku), ovšem PSVR se zase může pochlubit pozoruhodně plynulou grafikou bez znatelného zpoždění, což je v této oblasti neméně důležité. Uvidíme tedy, co Sony nakonec vymyslí a zda se rozhodne své PSVR kity nabídnout i na PC trhu. To by nemuselo být tak složité zařídit vzhledem k tomu, že hardwarové architektury v PC a PS4 si jsou podobné (konzole používá speciální x86 APU od AMD). Nicméně pak musíme počítat ještě s tím, že bude zapotřebí dokoupit nějaké periferie jako pohybové ovladače a také PlayStation Camera.

Zatím ničím nepodložené informace dále hovoří o připravované konzoli PlayStation 4.5, tedy vylepšené čtyřce. Hovoří o tom ale server Wall Street Journal, který se odkazuje na "osoby znalé dané věci" a dle něj by se na tuto konzoli měli těšit právě zájemci o headset PSVR a majitelé televizorů s rozlišením 4K.

PlayStation 4.5 ale nemá přijít jako náhrada či nástupce PlayStation 4. Nabídnuta by tak byla jako vylepšená a výkonnější verze pro náročnější uživatele. I dále by tedy vycházely hry pro PS4, jež by ale na nové PS4.5 mohly fungovat s kvalitnější grafikou. Jisté tedy je, že 36 milionů prodaných konzolí PS4 ještě nebude v dohledné době odesláno do důchodu.

Zdroj: Hexus.net
reklama