reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sony prodalo 3× více herních konzolí než Microsoft

1.8.2014, Radan Tuhý, aktualita
Sony prodalo 3× více herních konzolí než Microsoft
Máme k dispozici výsledky prodejů herních konzolí za 2. čtvrtletí letošního roku. A ty hovoří jasně - lidé kupují herní konzole značky Sony 3× více, než je tomu u konzolí společnosti Microsoft.
Je to skutečně tak. Produkty společnosti Sony, konkrétně Sony PlayStation 3 a PlayStation 4, byly ve 2. čtvrtletí 2014 3× žádanější, než konzole jejich konkurenta - Microsoftu, tedy Xbox 360 a Xbox One. Přesné informace o tom, kolik konkrétních verzí zmíněných modelů bylo prodáno, se ovšem neví.





Na základě finančních výsledků společnosti Sony, které byly uveřejněny začátkem tohoto týdne, je patrné, že bylo prodáno celkem 3,5 milionu konzolí PlayStation 4 a Playstation 3 (dohromady), a to v časovém rozsahu od 1. 4. do 30. 6. 2014. Microsoftu se oproti tomu podařilo prodat celkem 1,1 milionu herních konzolí Xbox One a Xbox 360 (opět dohromady), což víme z finančních výsledků zveřejněných minulý týden.

Jelikož máme přístup pouze k těmto celkovým číslům, je těžké odhadnout, jak dobře se prodávají jednotlivé modely. Druhá věc je také skutečnost, že výsledky reflektují pouze 3 týdny prodejů odlehčené verze modelu Xbox One, u kterého došlo k odstranění pohybového senzoru Kinect ve prospěch snížení ceny o 100 USD.





Pro srovnání - Nintendo prodalo ve stejném období 510 tisíc kusů konzole Wii U, což tohoto výrobce řadí v prodeji konzolí na pěkné třetí místo. V čem ovšem Nintendo poráží Sony, jsou přenosné ruční konzole. Bylo prodáno 820 tisíc kusů konzolí 3DS, zatímco Sony prodalo pouze 750 tisíc konzolí. V případě Sony se jednalo o konzole Vita a již ukončený model PSP.

Zdroj: Mashable
reklama