reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sony WF-1000XM4: bezdrátová sluchátka s pokročilým potlačením hluku

9.6.2021, Milan Šurkala, aktualita
Sony WF-1000XM4: bezdrátová sluchátka s pokročilým potlačením hluku
Společnost Sony představila novou generaci bezdrátových sluchátek WF-1000XM4. Ty mají být zajímavé zejména pokročilým potlačením hluku Adaptive Sound Control. Možnosti jsou ještě rozsáhlejší než doposud.
Sony má ve výrobním portfoliu spoustu různých produktů a jsou mezi nimi i bezdrátová sluchátka. Nyní se představuje nová generace nazvaná WF-1000XM4. Jestli chtějí něčím zaujmout, tak je to adaptivní potlačování hluku (Adaptive Sound Control), které využívá dvojici  mikrofonů a dvojité 6mm drivery pro správné vyladění okolního hluku a hlavního zvuku.
 
Sony WF-1000XM4
 
Má tak automatické potlačení větru i lepší směrování mikrofonů, které jsou zaměřeny na ústa nositele, takže lépe zachycují, co říká, a současně méně zaznamenávají okolní hluk. K dispozici je také funkce, která automaticky zastaví přehrávání, když uživatel začne s někým mluvit. Pomocí dotykových ovladačů lze zahájit přehrávání, přeskakovat písničky nebo je pozastavit. Také umožňují aktivovat nebo deaktivovat potlačení hluku.
 
Sony WF-1000XM4
 
Technologie DSEE Extreme slouží k vylepšení kvality hodně komprimovaného záznamu, sluchátka jsou také kompatibilní s aplikací Headphones Connect, což umožní mimo jiné ovládání nastavení pomocí asistentů Google Assistant nebo Amazon Alexa. Sluchátka vydrží na 8 hodin provozu, bez potlačení hluku je to pak 12 hodin. Nabíjecí pouzdro samo o sobě poskytne energii na dalších 16 hodin, takže když obojí plně nabijete, máte energii na 24 hodin přehrávání (pouzdro lze nabíjet přes USB-C nebo bezdrátově pomocí Qi). Potěší i odolnost daná ratingem IPX4 (proti vodě a potu). Počítejte s cenou $279.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama