reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Soutěž o nejlepší návrh nového loga pro magazín TV Freak

12.1.2007, Karel Polívka, článek
Soutěž o nejlepší návrh nového loga pro magazín TV Freak
Ve spojitosti se změnami TV Freaku tu máme pro talentované čtenáře soutěž o nové logo tohoto serveru. Vítěz získá tričko Světa hardware a pokud se zde objeví logo, které ve finále použijeme jako nové logo TV Freaku, obdrží od nás jeho tvůrce odměnu 1500 Kč.
Tímto vyhlašujeme soutěž o nové logo magazínu TV Freak.

V září jsme vás v článku TV Freak - nový magazín v našem portfoliu informovali o zařazení TV Freaku do našeho mediálního portfolia technických magazínů a společně s tím také o pár jeho změnách, která nás brzy čekají. Jedná se konkrétně o přechod na náš vlastní redakční systém oXyMEDIA (na kterém běží i Svět hardware), redesign celého webu včetně loga a změna diskuzního fóra z phpBB na vBulletin.

Mezi právě zmíněnými změnami je jedna, kterou můžete mít na svědomí právě Vy - nové logo TV Freaku. Vzhledem k tomu, na jaké úrovni jsou některé návrhy wallpaperů účastnících se našich výzev pro talentované pořádané na našem diskuzním fóru (galerie wallpaperů s HW tématikou, galerie wallpaperů s tématikou sci-fi), rozhodli jsme se, že Vám zkusíme dát v tomto směru také prostor, abyste ukázali, co ve Vás vězí. Redesign celého webu je už daný (jedná se o mírnou obdobu webu SHW), nicméně nové logo doposud není. Pokud si o sobě myslíte, že máte v tomto směru talent a chtěli byste se této soutěže zúčastnit, čtěte dále.


Jak bude soutěž probíhat?


Dnešním dnem (12.1.2007) započal příjem návrhů nového loga - k tomuto účelu se osvědčilo prostředí našeho diskuzního fóra, čili budeme i v tomto případě pokračovat v již započaté tradici. Příjem návrhů bude otevřený do pátku 19.1.2007 včetně. Pokud by se do této doby žádné použitelné logo, které by nás dostatečně zaujalo, neobjevilo, vyhrazujeme si právo žádné logo z těch do soutěže zařazených si nevybrat - v takovém případě by soutěž neměla výherce a ztvárnění nového loga TV Freaku bychom zadali profesionálnímu grafikovi, aby si s tím už nějak poradil - je to tedy jen na Vás (vzhledem k některým návrhům wallpaperu na našem diskuzním fóru je zde ale předpoklad, že se sejde množství velmi zajímavých návrhů a tedy že bude z čeho vybírat). Množství návrhů od jednoho uživatele není nijak omezeno.

Vítězný návrh bude odměněn standardně tričkem s logem Světa hardware. Pokud se zde objeví návrh, který ve finále použijeme jako nové logo magazínu TV Freak, obdrží od nás jeho tvůrce finanční odměnu ve výši 1500,- Kč.


Podmínky pro účast

  • Návrhy mohou být uploadovány ve formátech bmp, jpg, gif, png, ale pokud by byl návrh vybrán, bude třeba jej dodat ve vektorovém provedení (.ai)
  • Upload návrhu do této sekce (podle postupu popsaného níže) do 19.1.2007 včetně
  • Musí se jednat o vlastní nápad, nesmí to být jen mírná úprava už nějakého jinde používaného loga
  • Šířka uploadovaného návrhu 500px

Jak by mělo nové logo TV Freaku vypadat?

  • Orientace na šířku
  • Ideálně použít tento font
  • A pokud jde o motiv? Dobrý nápad je základ úspěchu. Je samozřejmé, že by mělo logo ladit s designem celého webu (náhled na pracovní verzi nového designu TV Freaku) a nápadem odrážet zaměření magazínu. Následuje tedy stručná charakteristika TV Freaku:

"TV Freak se věnuje problematice kolem zpracování videa na PC, tedy nabírání (grabování, zachytávání, capture), editaci, mastering, autorizaci a publikování. Toto zasahá od počítačů i do jiných oblastí elektroniky - DVD přehrávače, kamery, domácí video apod. Snažíme se a budeme se snažit především zprostředkovat výměnu zkušeností s touto problematikou mezi Vámi. Proto neváhejte a pokud se Vám podařilo přijít na to, jak ošálit jakýkoliv nefunkční program nebo rozlousknout jakýkoliv problém, napište nám to, velice rádi ho uveřejníme. Další náplní je aktuální zpravodajství o novém software i hardware na našem i světovém trhu. Uveřejňujeme i recenze, srovnávací testy, případně jen popisy na různá zařízení a software.

TV Freak vznikl již 7.dubna 1999 původně pro řešení problémů s TV kartami, kterých bylo v té době požehnaně. Počítače teprve získávaly potřebný výkon, který jim umožňoval zpracování videa v reálném čase. Problémy byly především s ovladači nejen pro TV karty, ale i čipsety a grafické karty. Jsme hrdi na to, že jsme mohli stát u pronikání videa do oblasti počítačů a jsme i hrdi na to, že jsme mohli stát u jednoho z prvních programů pro sledování TV na počítači a zachytávání videa - ATV. Pryč jsou doby, kdy bylo nutné být odborník pro práci s videem na osobních počítačích. Dnes se již tato oblast stala naprosto samozřejmou a je nyní jednou z nejbouřlivěji se rozvíjejících technologií."


Jak provést upload návrhu?


V kategorii "Další aktivity fóra" se nachází sekce "Nové logo TV Freaku", v které je dále jedna podsekce "Nové logo TV Freaku - upload návrhů" (právě do této podsekce je třeba návrhy uploadovat). Pokud nejste obeznámeni s tím, jak je třeba na našem diskuzním fóru v případě uploadu souboru postupovat, tak na konci tohoto článku se nachází podrobný návod jak na to krok za krokem. Základem je ovšem být na Světu hardware zaregistrovaný - pokud tedy ještě svůj vlastní profil nemáte, je právě toto další vhodná příležitost k tomu, abyste si jej vytvořili (zabere Vám to cca minutu). Odkaz na registrační formulář.

1. V podsekci "Nové logo TV Freaku - upload návrhů" stisknete tlačítko "Nové téma".


2. Objeví se standardní formulář jako v případě psaní běžného příspěvku v kterékoli jiné části fóra. Nadpis uvedete v následujícím tvaru: username_TVFlogoXX (čili v případě uživatele "Petr", by název souboru prvního návrhu byl: "Petr_TVFlogo01", dvojčíslí značí pořadí očíslování návrhu od jednoho uživatele), do těla zprávy zkopírujete to samé jako je uvedeno v nadpisu (tedy username_TVFlogoXX)


- pro zvětšení klikněte -

3. Ve spodní částí formuláře pojmenované jako "Další volby" stisknete tlačítko "Spravovat přílohy". Objeví se následující formulář:



4. Zde stisknete první tlačítko "Procházet" a vyberete inkriminovaný soubor, který je tím návrhem, jenž chcete uploadovat. Následně stisknete tlačítko "Nahrát", soubor se tím k právě založenému tématu (threadu) přířadí (doprovázejíc oznámením "Uploaduji soubor(y) - Počkejte prosím"). Nyní už můžete toto okno zavřít (buď stisknutím křížku v pravém horním rohu, nebo stisknutím tlačítka "Zavřít toto okno" v jeho spodní části).

5. Teď už stačí pouze stisknout tlačítko "Vytvořit nové téma" a to je pro příjem návrhu vše. Pokud budou splněna kritéria pro zařazení, bude následně návrh přesunut do odpovídající galerie.

Návrhy nového loga TV Freaku můžete už teď do patřčné sekce uploadovat. Příjem bude možný do 19. ledna 2007 včetně. Jednotlivé návrhy bude možné klasicky hodnotit a komentovat, což by nám také mělo pomoci s rozhodováním a výběrem toho pravého.
reklama