reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Speedlink představil nové herní myši a klávesnice

10.8.2015, Jan Pánek, aktualita
Speedlink představil nové herní myši a klávesnice
Společnost Speedlink není sice nejznámější německá firma, nicméně se zabývá povedenými periferními zařízeními. Proto nás nemůže překvapit, že si pro nás připravila další a neméně zajímavá zařízení, a to hlavně do nejvyšší třídy a pro hráče.
Nejdříve přicházejí na řadu dvě nové klávesnice s mechanickými tlačítky, Velator a Ultor. Obě mají několik odlišností a několik stejných vlastností. Obě se připojují přes USB nebo si dokáží zapamatovat 5 uživatelských profilů.

Velator, nižší model, disponuje numerickou klávesnicí, má 8 kláves se speciálními funkcemi a 10 nastavitelných kláves. Zajímavou funkcí je zamknutí tlačítka Windows, aby se zamezilo jeho nechtěnému zmáčknutí, což vede k nepříjemnému návratu do prostřední OS, stejnou funkcí disponuje i vyšší model. Cena by se měla zastavit na přibližně 2 300 Kč včetně DPH.




Ultor


Ultor, vyšší model, má několik odlišností, v první řadě mu chybí numerická klávesnice, kterou nahradilo několik tlačítek se speciálními funkcemi. Důležitou funkcí je modré podsvícení, které se mění na bílé pod klávesami WASD. LED podsvícení má regulovatelný jas. Cena je o něco vyšší než v případě předchozího modelu, konkrétně se zastavila na přibližně 3 000 Kč včetně daně.

Dalším počinem bylo vylepšení současné high-endové myši Decus. Speedlink zapracoval hlavně na ergonomice, povrch byl předesignován a vrstva gumy se nyní skládá jen z jednoho kusy, tyto změny by měly znamenat vyšší držení při hraní. Myš dále disponuje 7 programovatelnými tlačítky a 5 profily. Má LED podsvícení a rozlišení od 400 do 5 000 dpi.





Možná ale ještě zajímavější byla malá ochutnávka parametrů dalších, připravovaných myší. První z myší má zaujmout hlavně nastavitelným odporem při stisku tlačítek, při zapnutí této funkce je nutno vyvinout vyšší sílu o 150 gramů. Myš dále nabídne 8 tlačítek, z toho 6 programovatelných.

Dalším připravovaným modelem je nejspíše nástupce myši Desuc. Budoucí model nabídne mimo 15 programovatelných tlačítek i dpi do 12 000 a nastavitelný systém závaží, což je rys TOP modelů. Jinými slovy, hráči se mají na co těšit!

Zdroj: Tom's Hardware
reklama