reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Spekulace: má Facebook zájem o koupi Opera Software?

26.5.2012, Jan Vítek, aktualita
Spekulace: má Facebook zájem o koupi Opera Software?
Internetem se šíří spekulace, dle nichž má Facebook zájem o koupi společnosti Opera Software, která vyvíjí pátý nejpoužívanější desktopový webový prohlížeč, k němuž existují také mobilní alternativy, jež jsou ještě oblíbenější. Nicméně obě...
Internetem se šíří spekulace, dle nichž má Facebook zájem o koupi společnosti Opera Software, která vyvíjí pátý nejpoužívanější desktopový webový prohlížeč, k němuž existují také mobilní alternativy, jež jsou ještě oblíbenější. Nicméně obě firmy prozatím odmítly tuto záležitost oficiálně komentovat.





Facebook se prý chce dostat mezi smetánku firem Microsoft, Google, Mozilla a Apple a jak nejmenovaný zdroj, jenž má prý blízko k firmě Opera, prozradil, svědčí o tom především dva fakty. Jednak se na burze v Oslu hovoří o tom, že firma Opera Software uvažuje o tom stát se částí velké společnosti, než aby dále fungovala na trhu samostatně. Navíc prý tato firma pozastavila nabírání nových zaměstnanců, což svědčí o tom, že se chystá nějaká velká změna.

Nicméně Facebook má být pouze jedním z potenciálních kupců a již delší dobu se o něm říká, že pracuje na vlastním operačním systému založeném na Androidu. Sem by jeho snaha vlastnit zavedenou firmu vyrábějící úspěšný browser celkem zapadala, zvláště co se týče mobilních zařízení. Facebook by mohl tím vyřešit problémy s monetizací, které jsou pro něj momentálně nejpalčivější.

Pro uživatele Opery, kteří Facebook moc nemusí, to tedy není vůbec dobrá zpráva. Ale co se dá dělat, že?

Zdroj: TNW
reklama