reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Spotify přináší tarif pro dvojice. Ušetří vám přes 100 Kč měsíčně

1.7.2020, Jáchym Šlik, aktualita
Spotify přináší tarif pro dvojice. Ušetří vám přes 100 Kč měsíčně
V nabídce Spotify se objevil nový tarif Premium Duo, který zahrnuje dva účty bez reklam za 8 eur měsíčně. To znamená výraznou úsporu proti dvěma samostatným tarifům Premium, ale cenový rozdíl proti Premium Family zase není tak vysoký.
Společnost Spotify, která je s 286 miliony uživateli světovou jedničkou na služeb pro streamování hudby přes internet. oznámila po delší době nový placený tarif. Jak už napovídá název, Premium Duo obsahuje dva prémiové účty. Cílí proto především na páry, ale i jiné dvojce včetně přátel nebo rodinných příslušníků. Podle podmínek služby by ovšem oba uživatelé měli žít ve stejné domácnosti a při aktivaci tarifu budete vyzváni k vyplnění adresy bydliště. Premium Duo stojí 7,99 eur měsíčně, podle aktuálního směnného kurzu asi 213 Kč. Tato cena platí pro české zákazníky a v jiných zemích může být rozdílná. Spotify totiž upravuje ceny podle kupní síly i konkurence v jednotlivých regionech, proto je u nás prémiový účet znatelně levnější než v některých západoevropských zemích.
 
 
Stejně jako v případě ostatních prémiových tarifů nechybí možnost bezplatného vyzkoušení na první měsíc, pokud jste tak již neučinili v minulosti. Při pohledu na ceník se není složité dopočítat, že zákazník ušetří 4 eura (106 Kč) měsíčně, neboť dva prémiové účty pro jednotlivce vyjdou v součtu na necelých 12 eur (319 Kč). Může se to zdát jako drobné, ale pokud si sečtete úsporu za celý rok, dostanete se už k velmi zajímavé částce. Premium Duo se vyplatí i v situacích, kdy jeden z uživatelů využívá studentský tarif s 50% slevou – v takovém případě činí úspora asi 1 euro měsíčně. V nabídce zůstává i tarif Premium Family, který vyjde na 8,99 eur a zahrnuje až šest účtů, tedy trojnásobek. Pokud tedy vaše domácnost čítá více než dva členy, rozhodně se stále vyplatí rodinný tarif.
 
Premium Duo zahrnuje dva samostatné účty s vlastními přihlašovacími údaji a individuálními seznamy skladeb. Nehrozí tedy, že by se uživatelům navzájem pletly např. návrhy na skladby. Nechybí ovšem exkluzivní funkce Duo Mix, pravidelně aktualizovaný seznam skladeb, který by se měl líbit oběma posluchačům. Kromě toho jsou k dispozici výhody, které uživatelé znají z dalších prémiových tarifů, tedy neomezený přístup k více než 50 milionům skladeb a 1 milionů podcastů bez reklam, s možností přeskakování a offline poslechem. Podle studie, kterou si nechala vypracovat společnost Spotify, poslouchá 73 % párů hudbu společně, aby si připomněly šťastné momenty. Měsíční platbu za Premium Duo nelze rozdělit mezi dva uživatele, platí se tedy pouze jedna faktura.
 
Na nový tarif pro dvojice mohou samozřejmě přejít i stávající uživatelů Spotify Premium. Tuto možnost najdou na stránce „Účet“ na webu Spotify.com. Premium Duo je aktuálně dostupné v 55 zemích světa včetně Česka.
 
 


reklama